Brommerverzekering

U heeft eindelijk besloten om een scooter te kopen en daarmee de weg op te gaan. Toch niet zonder verzekering hè? Het is namelijk wettelijk verplicht om uw scooter te verzekeren. Zonder verzekering heeft u zo een boete te pakken.

Verplichte scooterverzekering

U bent wettelijk verplicht een scooterverzekering af te sluiten en hiermee zich in te dekken voor eventuele schade die u aan een ander toebrengt. De RDW kijkt één keer per jaar na all geregeistreerde scooters wel verzekerd is. Staat uw scooter geregistreerd, maar bent u niet verzekerd dan kunt een boete van 370 euro betalen.

Wat dekt een scooterverzekering?

Er worden in Nederland heel wat scooters gestolen. Met een scooterverzekering kunt u de schade indekken van uw gestolen scooter. Dit kunt u doen door uw WA verzekering uit te breiden en te kiezen voor een beperkte casco dekking. Daarnaast moet u er natuurlijk ook gewoon voor zorgen dat uw scooter via het achterwiel vastligt en het stuurslot gebruiken.
Scooterbestuurders zijn heel wat kwetsbaarder dan automobilisten en hebben 25 meer kans om in een verkeersongeval te overlijden. Denk er daarom over na om een ongevallen opzittenden dekking af te sluiten met uw scooterverzekering. Als u na een ongeval overlijdt of een blijvend invalide bent, krijgt u een uitkering. Daarnaast wordt ook de schade aan uw helm en kleding vergoed.

Hoeveel kost een scooterverzekering?

De kosten van een scooterverzekering hangen af van een aantal factoren. Deze factoren zijn als volgt:

 • Leeftijd
  De verzekeringspremie is voor een 16-jarige veel hoger dan de premie voor iemand van middelbare leeftijd. Dit omdat verzekeraars jongere bestuurders veel risicovoller vinden dan oudere bestuurders.
 • Woonplaats
  Als u in de stad woont zijn de kosten hoger dan wanneer u op het platteland woont.
 • Soort scooter
  Het is goedkoper om een oudere scooter te verzekeren dan een gloednieuwe scooter.
 • De dekkingen van uw scooterverzekering
 • De waarde van uw scooter
 • Extra accessoires en slot
 • Schadevrije jaren
  Als u jarenlang schadevrij hebt rondgereden op uw scooter, kan het zijn dat verzekeraars uw korting geven.

Scooter in de garage

Het kan voorkomen dat u uw scooter een lange tijd niet gebruikt en deze stof staat te verzamelen in de garage. Als uw scooter wel geregistreerd staat bij de RDW, is het noodzakelijk dat u deze verzekerd. Als u zeker bent dat u uw scooter een tijdje niet wilt gebruiken, kunt u deze laten schorsen. Hij staat dan niet geregistreerd bij de RDW en hoeft ook niet verzekerd te zijn zolang de schorsing duurt.

Scooterverzekeraars

Er zijn meerdere verzekeraars die scooterverzekeringen aanbieden, maar het kan per verzekeraar verschillen wat voor dekkingen ze aanbieden. Een aantal verzekeraars die scooterverzekeringen verschaffen zijn Univé, Hema, Verzekeruzelf, Centraal Beheer en InShared.

Verzeker u nu

Voorkom dat u die boete van 370 euro moet betalen en zorg ervoor dat uw scooter verzekerd is voor u de weg opgaat. Vergelijk goed de verschillende verzekeringen en hou rekening met de factoren die bij de kosten van een scooterverzekering komen kijken. Ga goed voorbereid de weg op en sluit nu nog een scooterverzekering af.