Uitvaartzekering afsluiten

Met een uitvaartverzekering verzekert u de kosten van uw uitvaart. Het is verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Nabestaanden hebben al genoeg aan uw hoofd als u komt te overlijden. Met een uitvaartsverzekering hoeven zij zich geen zorgen te maken over de financiële lasten. Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen en iedere verzekeraar biedt weer andere opties aan. Het is daarom verstandig om te weten welke verzekeringen er zijn en welke voor u interessant is.

Welke soort uitvaartverzekeringen zijn er?

Er zijn drie verschillende uitvaartverzekeringen die u hieronder kunt vinden:

  • De natura uitvaartverzekering
    Van deze uitvaartverzekering krijgt u geen geld, maar met deze verzekering wordt uw gehele uitvaart geregeld. Met de natura uitvaartverzekering bent u verzekerd van een pakket genaamd uitvaartdiensten. Hieronder vallen dingen als de uitvaart zelf, rouwvervoer- en brieven en de uitvaartkist. Deze verzekering is erg populair omdat de nabestaanden zelf niks hoeven te regelen op deze manier.
  • Kapitaal uitvaartverzekering
    Wanneer u komt te overlijden keert deze uitvaartverzekering alleen een geldbedrag uit en moeten uw nabestaanden zelf uw uitvaart regelen. Via deze verzekering kunt u er zelf voor kiezen wie uw uitvaart regelt en welk bedrag u verzekert.
  • Koopsom uitvaartverzekering
    Met een koopsom uitvaartverzekering wordt in één keer de hele premie voor uw uitvaart betaald. Deze verzekeringen zijn wat populairder bij mensen die wat meer te spenderen hebben. Deze verzekering is ook nog af te sluiten als u al op een wat oudere leeftijd bent.

Wel of geen uitvaartverzekering?

Het is niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten. Mensen sluiten vaak geen uitvaartverzekering af als zij genoeg geld achter de hand hebben om zelf de uitvaart te regelen. Als u het liever door iemand anders laat regelen of u heeft geen geldkistje onder uw bed liggen, dan is een goede keuze om een uitvaartverzekering af te sluiten.

De voordelen van een uitvaartverzekering

Aan het afsluiten van een uitvaartverzekering zitten een aantal voordelen verbonden. Zo is er het voordeel dat de hele organisatie van uw uitvaart uit handen van uw nabestaanden wordt genomen en door de verzekering geregeld wordt. Zo kunnen uw nabestaanden in rust grieven en hoeven zij zich niet druk te maken om de begrafenis. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het geld te laten uitkeren, zodat er in ieder geval genoeg is om de uitvaart te betalen en te laten regelen door uw nabestaanden. Een ander voordeel is dat u altijd uw wensen kan aanpassen in uw uitvaartverzekering aangezien deze gebaseerd is op uw eigen voorkeuren.

De nadelen van een uitvaartverzekering

Er is altijd de kans dat uw nabestaanden alsnog een deel moeten betalen. Dit is afhankelijk van alle kosten en de wensen die u heeft voor uw uitvaart. Daarnaast is het lastig over te stappen naar een andere uitvaartverzekering. Daarom is het aan te raden goed na te denken over uw besluit en er de tijd voor te nemen voor u een definitieve keuze maakt.

Help bij uw besluit

Als u al precies weet hoe u wilt dat uw uitvaart eruit komt te zien, is het een slimme keuze om een natura uitvaartverzekering af te sluiten. Uw nabestaanden hoeven zo niks te regelen, maar uw uitvaart is toch naar uw wensen. Wilt u liever dat uw nabestaanden een boel voor u regel naar uw wensen, dan een kapitaal uitvaartverzekering iets voor u. Laat uw familie ook vooral helpen bij uw besluit en uw wensen.
[table “4” not found /]