Reisverzekering vergelijken

U gaat op vakantie naar het buitenland en wilt graag tegen van alles en nog wat verzekerd zijn. U weet namelijk maar nooit wat er kan gebeuren tijdens een wandeling in de bergen. Maar wat voor een reisverzekering is nou verstandig om af te sluiten en welke voordelen heeft u dan? Voor u op vakantie gaat, vergelijk eerst de reisverzekeringen die er zijn .

Een reisverzekering: wanneer moet ik deze afsluiten?

Een reisverzekering sluit u af wanneer u op vakantie gaat naar het buitenland. Als u een weekje naar Center Parcs gaat in Noord-Brabant hoeft u geen reisverzekering af te sluiten, alle eventuele kosten zijn al gedekt in uw andere verzekeringen. Zoekt u echter de zon op in Spanje of gaat u een weekje wintersporten in Zwitserland, dan is het zeer verstandig om een reisverzekering af te sluiten.

Diefstal en ongevallen

Een reisverzekering is opgebouwd uit verschillende rubrieken. Zo kunt u makkelijk zien welke soort kosten er door een reisverzekering gedekt worden. Ongevallen worden bijvoorbeeld gedekt, maar ook verlies of schade van uw bagage en geneeskundige kosten. Breekt u een been, zijn de kosten die u daarmee oploopt in het buitenland gedekt met een reisverzekering.

De gedekte rubrieken

Andere rubrieken die door een reisverzekering gedekt worden zijn SOS kosten zoals kosten wanneer u noodgedwongen langer in het buitenland moet verblijven, de kosten van een begrafenis of crematie van een verzekerde in het buitenland, opsporings- en/of reddingsacties, kosten van telecommunicatie en reisdocumenten. Daarnaast worden ook repatriëringskosten vergoed. Dit houdt in dat, als u plotsling wegens onverwachte redenen terug naar huis moet keren, de verzekering hiervoor de kosten dekt. Dit kan voorkomen door het overlijden van een familielid of als u een ledemaat breekt en terug naar huis wilt.

Aanvullende rubrieken

Naast de hoofdrubrieken is het ook verstandig om te kijken naar de aanvullende rubrieken. Hier kunt u zich apart voor verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan een annuleringsverzekering, reisrechtsbijstand, autohulp en extra sportmateriaal, zoals een duikuitrusting.

Wat valt er niet onder een reisverzekering?

Ook al dekt een reisverzekering veel kosten tijdens uw verblijf in het buitenland, lang niet alles wordt vergoed. Auto- en pechhulp zit vaak al in uw eigen autoverzekering, indien u een all riskverzekering heeft afgesloten, en deze geldt ook in het buitenland. Daarnaast dekt uw eigen zorgverzekering eventuele kosten die u oploopt tijdens uw vakantie, maar wel namens Nederlandse tarieven. Medische kosten in het buitenland kunnen hoog uitvallen, en gaat u over het Nederlandse tarief heen, worden de kosten niet gedekt.

Doorlopend of kortlopend vergelijken

Naast de verschillende rubrieken die in een reisverzekering te vinden zijn, kunt u ook nog de vergelijking maken met een doorlopende of een kortlopende reisverzekering. Een kortlopende verzekering is tijdelijk en zal automatisch vervallen na zoveel tijd. De voordelen van een kortlopende reisverzekering zijn dat u alleen hoeft te betalen voor de dagen dat u op vakantie bent én u kunt het geheel op maat samenstellen voor een vakantie. Nadeel is wel dat als u langer dan 21 dagen weggaat of meerdere keren per jaar, dat deze verzekering duurder is.
Daar komt de doorlopende reisverzekering bij kijken. Deze verzekering is vooral makkelijk als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Hij loopt niet automatisch af, dus ook als u besluit last minute op vakantie te gaan, bent u verzekerd. U hoeft maar één keer iets te regelen, maar kunt wel alles tussentijds aanpassen. De premie die u voor een doorlopende verzekering betaald gaat per maand. De premie voor een kortlopende verzekering gaat per het aantal dagen dat u op vakantie gaat.

Vergelijk en maak een keus

Uw vakantie naar pak hem beet zonnig Griekenland of Portugal komt dichterbij, tijd om uw reisverzekering te kiezen. Welke aanvullende rubrieken wilt u in uw pakket? Gaat u vaker dit jaar op vakantie of blijft het bij een keer naar de zon? Zorg ervoor dat u weet wat u wilt voor u deze belangrijke keuze maakt.