Doorlopende reisverzekering

Over een paar weken is het zo ver: tijd om op vakantie te gaan. Eerst nog even een reisverzekering afsluiten. Maar wat is nou verstandig? Gaat u voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering? En wat wordt in zo’n verzekering voor u aan kosten gedekt?

Een reisverzekering: wanneer afsluiten?

Wanneer u een reisverzekering moet afsluiten is eenvoudig bepaald. Gaat u naar de camping in Gelderland? Hoeft u geen reisverzekering af te sluiten. Gaat u naar de camping in Frankrijk of een hotelletje in Italië? Dan moet u wel een reisverzekering afsluiten. Veel kosten worden in Nederland al vergoed door uw andere verzekeringen, maar gaat u naar het buitenland moet u daar een andere verzekering voor afsluiten. De reisverzekering, dus.

Een doorlopende reisverzekering

Tijdens het zoeken en vergelijken van reisverzekeringen komt u deze vast tegen: de doorlopende reisverzekering. Maar wat houdt dat nou precies in? En is dat beter dan een kortlopende reisverzekering? Een doorlopende reisverzekering is het slimst om af te sluiten als u meerder keren per jaar op vakantie gaat of langer dan 21 dagen. Zo hoeft u niet iedere keer als u op vakantie gaat een kortlopende verzekering af te sluiten: hij loopt gewoon automatisch door. Dit is natuurlijk erg fijn als u een keer last minute op vakantie wilt: u bent van alles verzekerd. U hoeft maar een keer alles te regelen, betaalt premie per maand en tussentijds kunt u ook nog van alles aanpassen. Met een doorlopende reisverzekering bent u tijdens al uw vakanties in een jaar verzekerd.

Wat dekt de reisverzekering?

Een reisverzekering denkt een hele hoop zaken, van diefstal of verlies van uw bagage tot opsporingsacties. Ook geneeskundige kosten worden gedekt. Breekt u bijvoorbeeld uw arm of been, dekt de reisverzekering deze kosten. Ook zogenaamde SOS kosten worden door een reisverzekering vergoed. Onder SOS kosten vallen zaken als:

  • kosten van een begrafenis of crematie van een verzekerde in het buitenland,
  • noodgedwongen langer verblijf in het buitenland,
  • telecommunicatiekosten en reisdocumenten
  • repatriëring (indien u onverwacht terug moet naar Nederland wegens een ongeval of overlijden in de familie, vergoedt de reisverzekering deze kosten voor u.

Wat dekt de reisverzekering niet?

Een reisverzekering dekt een heel scala aan kosten tijdens uw verblijf in het buitenland, zoals u net heeft gelezen. Echter zijn er een paar dingen die er niet onder vallen. Als eerste is dat de auto-en pechhulp. Deze zit al in uw autoverzekering als u een all risk verzekering heeft. Daardoor bent u ook verzekerd van pechhulp in het buitenland. Ten tweede dekt uw eigen zorgverzekering de kosten die u eventueel oploopt in het buitenland. Dit gaat wel volgens de Nederlandse tarieven. Dat houdt in dat als uw medische kosten in het buitenland hoog oplopen, wat ze vaak doen, dat alleen het Nederlandse tarief wordt vergoed.

Vaak op vakantie? Een doorlopende verzekering

Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie of houdt u er van om last minute het vliegtuig te pakken? Dan is een doorlopende reisverzekering precies de reisverzekering die u zoekt. Geen gezeik met maar 21 dagen weg kunnen. U betaalt gewoon maandelijks en bent daardoor het hele jaar door verzekerd in het buitenland.