Kortlopende reisverzekering

Een reisverzekering sluit u af wanneer u naar het buitenland op vakantie gaat. Voor twee weken in een huisje op de Waddeneilanden hoeft u geen reisverzekering af te sluiten; alle verzekeringen die u al heeft afgesloten dekken de kosten die u hier oploopt. Een reisverzekering dekt echter alle kosten die u in het buitenland oploopt. Er zijn twee verschillende soorten reisverzekeringen: de kortlopende en de doorlopende reisverzekering. De kortlopende reisverzekering sluit u af als u minder dan 21 dagen op vakantie gaat.

De voordelen van een kortlopende reisverzekering

Een doorlopende verzekering is vooral handig als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat. In dat geval hoeft u niet iedere keer een reisverzekering af te sluiten. Als u maar een of twee keer per jaar gaat en allebei minder dan 21 dagen, is een kortlopende reisverzekering goedkoper. De voordelen van een kortlopende verzekering zijn dat u alleen maar betaalt voor de dagen dat u op vakantie bent. Dit terwijl u bij een doorlopende verzekering maandelijks betaalt. Daarnaast loopt de kortlopende verzekering automatisch af én kunt u deze geheel op maat laten samen stellen voor één vakantie.

Reisverzekering dekkingen

Bij het afsluiten van een reisverzekering bent u gedekt voor een hele hoop zaken tijdens uw verblijf in het buitenland. Verliest u uw bagage of wordt deze gestolen? De reisverzekering vergoedt het voor u. Breekt u een ledemaat in het buitenland? De verzekeraar dekt de kosten. Moet u vanwege een natuurramp noodgedwongen langer verblijven in het buitenland? Ook deze kosten worden gedekt. Daarnaast kunt u zich ook nog verzekeren voor telecommunicatiekosten, reisdocumenten en repatriëring. Mocht u onverwachts terugmoeten naar Nederland wegens een sterfgeval dan dekt de reisverzekering deze kosten voor u.

Aanvullende dekkingen

Naast de hoofddekkingen die al in de reisverzekering zit, kunt u ook nog aanvullende dekkingen laten verzekeren. Deze aanvullende dekkingen zijn een annuleringsverzekering, reisrechtsbijstand, auto- en pechhulp en extra sportuitrusting.

Wat dekt de verzekering niet?

Tijdens een verblijf in het buitenland wordt er door uw afgesloten reisverzekering een heleboel vergoed. Er zijn echter twee zaken die niet vergoed worden door uw reisverzekering. Mocht u een all risk autoverzekering hebben, wordt pechhulp in het buitenland niet vergoed door uw reisverzekering. Uw verzekering in Nederland vergoed autohulp in het buitenland automatisch. Een ander punt is de zorgverzekering. Eventuele zorgkosten worden in het buitenland gedekt door uw zorgverzekering, maar alleen volgens de Nederlandse tarieven. Medische kosten in een ander land kunnen hoog oplopen, en alle kosten die over de Nederlandse tarieven gaan, worden niet vergoed.

Sluit een reisverzekering af

Er zijn tientallen reisverzekeraars waarbij u een reisverzekering af kunt sluiten. Deze verzekeringen bieden een boel verschillende dekkingen. Gaat u alleen in de zomervakantie twee weekjes op vakantie? Dan is het voor u verstandig om een kortlopende verzekering af te sluiten, zodat u alleen betaalt als u ook echt op vakantie bent. Daarnaast kunt u wel nog kiezen voor aanvullende dekkingen, mocht u zich compleet tegen alles willen verzekeren. Zo gaat u goed voorbereid op vakantie.