Uitvaartverzekering: Welke past bij mij?

Aan het zoeken naar de uitvaartverzekering die bij u past? Bedenk dan goed welke wensen u voor uw uitvaart heeft. Wilt u dat uw nabestaanden zoveel mogelijk regelen of wilt u juist dat de verzekering het touw in handen neemt. Het is slim om de uitvaartverzekeringen plus verzekeraars te vergelijken voor de uitvaartverzekering die het beste bij u past.

Drie soorten uitvaartverzekeringen

In Nederland worden er drie soorten uitvaartverzekeringen aangeboden: de natura uitvaartverzekering, de kapitaal uitvaartverzekering en de koopsom uitvaartverzekering. Bij een natura verzekering krijgt u geen geld van uw verzekering, maar wordt uw hele uitvaart voor u geregeld. U krijgt dan een uitvaardiensten pakket waarin dingen zitten als de uitvaart, het rouwvervoer, de rouwbrieven en de uitvaartkist. Deze verzekering is erg populair, omdat nabestaanden zo de stress van het regelen van een uitvaart uit handen genomen wordt.

Kapitaal en koopsom

De andere twee verzekeringen zijn de kapitaal uitvaartverzekering en de koopsom uitvaartverzekering. Bij de kapitaal uitvaartverzekering stort de verzekering slechts het geld bedrag en is het verwacht dat uw nabestaanden uw uitvaart regelen. Met deze verzekering kunt u wel aangeven wie uw uitvaart regelen en welk bedrag u daarvoor wilt verzekeren. Let er wel op dat u uw uitvaartwensen aan uw naaste familie laat weten als u deze keuze maakt.
De koopsom uitvaartverzekering is vooral geliefd bij de mensen die iets meer vermogen hebben. Met deze verzekering wordt in één keer de premie voor uw gehele uitvaart uitbetaald.

De voordelen

Misschien denkt u dat u uw uitvaart liever zelf wilt regelen. Er zitten echter best wel wat voordelen aan het afsluiten van een uitvaartverzekering. U kunt uw nabestaanden verlichten van stress door de verzekering de hele uitvaart te laten regelen. Uw nabestaanden kunnen zo alle rust en tijd nemen om uw verlies te verwerken. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om het geld van uw verzekering te laten uitkeren. Er is dan genoeg om de uitvaart te betalen en u kunt deze dan door uw nabestaanden laten regelen. Zorg wel dat uw nabestaanden uw wensen kennen als u voor deze optie kiest.

Uitvaartverzekeraars vergelijken

We zijn in Nederland niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten. Als mensen genoeg spaargeld hebben om een uitvaart te regelen, dan is een uitvaartverzekering overbodig. Mochten mensen wat minder geld hebben of het liever door de verzekering willen laten regelen, is een uitvaartverzekering een goede keuze. Er zijn verschillende verzekeraars die uitvaarten verzekeren en regelen. Niet alle verzekeraars bieden hetzelfde pakket of zijn even goedkoop, iets waar u goed op moet letten als u verzekeringen gaat vergelijken. Een aantal verzekeraars die een uitvaartverzekering aanbieden zijn Monuta, DELA, Nuvema, Yarden en Ardanta.

Besluit niet alleen

Mocht u toch niet willen gaan voor een natura uitvaartverzekering en de verzekering uw uitvaart laten regelen, kies dan voor een kapitaal uitvaartverzekering. Zo heeft u het geld om uw nabestaanden te helpen met het regelen van uw uitvaart. Maak wel uw wensen kenbaar aan uw familie en maak dit besluit niet alleen, maar praat over uw opties en wensen met uw familie. 
[table “4” not found /]