Inboedelverzekeringen vergelijken

Iedereen vraagt zich weleens af of ze wel de juiste verzekeringen hebben aangesloten. Er is immers een heleboel keus, dus hoe bepaal je welke verzekeringen het beste bij jou passen? Bovendien veranderen de meeste verzekeringspakketten jaarlijks, op 1 januari. Deze veranderingen worden bekend gemaakt op Prinsjesdag, de derde dinsdag van september.
Twijfel jij over je verzekeringen? Of ben je van plan een nieuwe af te sluiten, maar weet je niet zo goed welke je moet kiezen? Dan is het verstandig om verschillende verzekeraars te gaan vergelijken. Dat kan natuurlijk gewoon door naar de websites van de verzekeraars zelf gaan. Daar kun je meestal de meest betrouwbare en actuele informatie vinden over de pakketten die zij aanbieden. Wat het allerhandigst is, is het hebben van een totaaloverzicht van allerlei verzekeringspakketten, op één duidelijke en overzichtelijke pagina. Zo’n totaaloverzicht kun je vinden op verzekeringshop.nl.

Verzekeringshop.nl

Op onze website www.verzekeringshop.nl kun je allerlei verschillende verzekeringen vinden. Omdat we samenwerken met meer dan 45 verzekeraars, weet je zeker dat je op onze website altijd een verzekering kunt vinden die goed bij je past. Bovendien vinden we het erg belangrijk om te kijken naar de laagste premie die we je kunnen aanbieden. Als je een verzekering afsluit via onze site, betaal je dus niet teveel. Als je een nieuwe verzekering wilt afsluiten, of van je huidige verzekering wilt overstappen, dan is je eerste stap altijd het vergelijken van verzekeringen.
Je wilt immers een verzekering vinden die precies bij jou past. Op verzekeringshop.nl kun je al deze informatie vinden – en nog veel meer. Behalve een groot aanbod van verschillende verzekeringen én verzekeraars, bieden wij ook deskundige hulp bij het maken van je keuze. Mocht je dus vragen hebben of advies willen, dan kun je ons altijd bereiken via de contactgegevens. Zo weet je zeker dat je niet alleen hoeft te zoeken en dat je écht de goede keuze maakt. Het is immers altijd mogelijk dat je iets over het hoofd ziet.

Soorten verzekeringen

Op verzekeringshop.nl kun je, zoals al eerder is vermeld, een heleboel verschillende verzekeringen vinden. Zo bieden we bijvoorbeeld autoverzekeringen aan, maar ook verzekeringen voor inboedel, reis, zorg, opstal, leven, recht, en fiets. Een verzekering waarvan het zeer handig is om deze af te sluiten, is de inboedelverzekering. Hiermee ben je onder andere verzekerd tegen diefstal en waterschade. Je verzekert namelijk je interieur en andere voorwerpen in je huis, bijvoorbeeld muziekinstrumenten, computers, muziekinstallaties, en andere apparatuur. Hoewel deze verzekering erg belangrijk is, is het toch niet verplicht door de overheid om er één af te sluiten. Daarom zal dit artikel dieper ingaan op het nut van de inboedelverzekering en de verschillende mogelijkheden die je kunt afsluiten.

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering dekt in principe alles wat je in en om het huis hebt staan, maar wat niet vast aan je huis zit. Meubels, televisies, en ander interieur valt dus wel onder de inboedel. Maar de douche die aan je wand vastzit of de ventilatieroosters tellen niet mee. Er zijn verschillende soorten inboedelverzekeringen: zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een uitgebreide dekking of een allrisk dekking. Dit is afhankelijk van het risico dat je zelf wilt nemen.

Uitgebreid of allrisk?

Voordat je een keuze maakt over je inboedelverzekering, is het belangrijk dat je weet hoeveel de waarde van je interieur ongeveer bedraagt. De uitgebreide dekking is de standaard dekking voor inboedel. Met deze dekking word je verzekerd tegen schade door brand, water, of andere vormen waarbij je zelf geen rol hebt gespeeld. De allrisk dekking bevat alles wat de uitgebreide dekking ook bezit, maar breidt dit dan nog uit met een dekking van schade die je zelf veroorzaakt. Denk hierbij aan het omstoten van je speakers zodat deze kapotvallen of het laten omvallen van een kop koffie op je laptop, waardoor deze kapot gaat.
Zodra je weet wat voor dekking je wilt, moet je een polis gaan afsluiten die bij jóuw wensen past. Stel dat je een polis afsluit die je inboedel verzekert tot 40.000 euro. Als de waarde van jouw interieur dan 60.000 euro blijkt te zijn, dan ben je niet goed genoeg verzekerd om al deze kosten te kunnen opvangen. Daarom is het zo belangrijk om goed te kijken naar de waarde van je spullen en het verzekerde bedrag van de polis.

Inboedelverzekering vergelijken

Je kunt de inboedelverzekeringen het beste vergelijken door goed te letten op het type dekking en de waarde van je inboedel. Zo heb je in principe alle informatie die je nodig hebt om een beslissing te maken over je verzekering. De waarde van je inboedel kun je berekenen door optelling. Ook kun je professioneel advies vragen aan onze medewerkers. Zo weet je ten minste zeker dat er geen sprake zal zijn van een onderverzekering. Op onze website staat een groot aantal verschillende polissen aangeboden waaruit jij een geschikte verzekering kunt vinden. Per polis staat precies uitgelegd wat er allemaal wel en niet verzekerd is.
Stel bijvoorbeeld dat je heel veel dure sierraden bezit. Sommige polissen hebben een maximum op sierraden van bijvoorbeeld 6.000 euro. Dan is dat voor jou misschien wel niet genoeg en is het verstandig om een andere polis te zoeken, die dit wél vergoedt. Zo moet je dus gaan kijken naar alles wat voor jóu belangrijk is en welke polis daar het beste bij past. Je zult zien dat je in een mum van tijd een geschikte polis zult hebben gevonden – en dat is wel zo fijn, want voor je het weet is het al weer 1 januari.