Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Als je een verzekering gaat afsluiten, wil je natuurlijk eerst een aantal verschillende polissen vergelijken. Er zijn immers een heleboel verzekeraars die ieder weer andere polissen aanbieden. En sommige polissen kunnen heel goed bij jou passen, terwijl andere juist totaal niet geschikt voor je zijn. Daarom is het zo belangrijk dat je de polissen eerst gaat vergelijken. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Zo kan je bijvoorbeeld de websites van allerlei verzekeraars openen en zo met vele tabbladen proberen er een touw aan vast te knopen.
Maar omdat er tegenwoordig zoveel verzekeraars bestaan, is dat niet een hele handige manier. Je zult namelijk zoveel tabbladen moeten openen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bovendien is het lastig om aanbiedingen van al deze polissen te onthouden terwijl je je keuze probeert te maken. Gelukkig kun je op verzekeringshop.nl een duidelijk overzicht vinden met allerlei verzekeringspolissen. Op onze website kun je dus in één oogopslag een groot aanbod aan polissen vinden. Zo kun je een hoop tijd besparen, omdat je niet meer eindeloos hoeft te zoeken naar alle verschillende verzekeraars.

Verzekeringshop.nl

Op verzekeringshop.nl kun je veel informatie over polissen vinden. Onze website is speciaal gecreëerd voor mensen die een nieuwe of andere polis willen afsluiten, maar niet goed weten wat ze precies nodig hebben. Er zijn tegenwoordig zóveel verschillende polissen, dat je soms niet eens meer het verschil tussen deze polissen kan vinden. Onze webshop vindt het belangrijk om de klanten goed te informeren en daarom bieden wij voor elke polis duidelijke en eerlijke informatie aan. Bovendien vinden we het belangrijk dat klanten niet teveel betalen en daarom zorgen we altijd voor een eerlijke prijs voor elke polis.
Momenteel werken we samen met meer dan 45 verzekeraars. Zo weten we zeker dat ons aanbod groot genoeg is om voor iedereen een geschikte verzekering te kunnen aanbieden. Als je dus op zoek bent naar een nieuwe verzekering, of je wilt juist van polis wisselen, dan is het verstandig om op onze site te gaan kijken. We bieden verzekeringen aan voor onder andere auto, reis, inboedel, zorg, opstal, recht, fiets, en leven. Dit artikel zal verder ingaan op de aansprakelijkheidsverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

De aansprakelijkheidsverzekering is wettelijk niet verplicht maar is wel heel handig om te hebben. Bijna geen enkele Nederlander durft het aan om zónder deze verzekering door het leven te gaan. Zodra je achttien wordt, kun je in principe je eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Wel moet je dan eerst even aan je ouders of verzorgers vragen of dat wel nodig is, want het kan ook zijn dat jouw aansprakelijkheid nog gedekt wordt met hún verzekeringen. Als ouder of verzorger kun je dus ook de aansprakelijkheidsverzekering van je kind(eren) regelen. Veel ouders kiezen daarvoor. Ook kan het natuurlijk zijn dat je al wel een aansprakelijkheidsverzekering hebt, maar dat je vindt dat het tijd wordt voor een andere. Ook dan kun je op verzekeringshop.nl terecht om de polissen te vergelijken. Er zit meestal een hoop verschil in de polissen en daarom is het juist zo belangrijk dat je op de hoogte bent van de verschillende dekkingen die je kunt afsluiten.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen schade die je per ongeluk aanbrengt aan anderen of het bezit van anderen. Stel dat je je kop koffie omstoot op de laptop van de student of medewerker naast je, en de laptop gaat stuk. Dan is de kans groot dat je de kosten van de waarde van deze laptop, of zelfs van een nieuwe laptop, moet betalen. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je voor dit soort ongevallen verzekerd. Zo weet je dus zeker dat je niet opeens een hele smak geld kwijt bent door een klein ongelukje.
Ook geldt de aansprakelijkheidsverzekering als je bijvoorbeeld iemand per ongeluk verwondt. Dat kan op allerlei manieren gebeuren: bijvoorbeeld als je bouwvakker bent en je een zware balk op de teen van je collega laat vallen. Stel dat hij of zij dan naar de dokter moet en jij moet de kosten daarvan betalen: dat kan best duur zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dus heel handig en geeft je een gerust gevoel. Behalve het feit dat het voor niemand leuk is om zomaar een enorme som geld te moeten betalen, is het best mogelijk dat sommige mensen het geld daar niet eens voor hebben. Dan kun je toch maar beter maandelijks een laag bedrag aan premie betalen en geen risico’s lopen.

Particulier of beroeps

Tot nu toe hebben we het gehad over de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). Deze verzekering verzekert de verzekerde en zijn of haar gezin tegen het risico van aansprakelijkheid. Het is echter ook mogelijk voor bedrijven om een AVB af te sluiten: een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en beroepen. Een AVB verzekert het hele bedrijf tegen het risico van aansprakelijkheid. De premie hangt dan heel erg af van het soort bedrijf. Een ziekenhuis zal bijvoorbeeld een flink wat hogere premie moeten betalen dan een universiteit; een ziekenhuis loopt immers meer risico.
Met een AVB weet je zeker dat, mocht je bedrijf een ‘fatale’ fout maken, je niet meteen al je vermogen kwijt bent. Doordat je een maandelijkse (of jaarlijkse) premie betaalt, zal de verzekering dit soort bedragen opvangen. Dat wil echter niet zeggen dat je met een AVP of AVB kan doen wat je wilt: de verzekering geldt uiteraard alleen als je de schade echt per ongeluk hebt veroorzaakt. Wil jij dus graag een AVP of AVB afsluiten? Kijk dan eens op verzekeringshop.nl. Onze medewerkers helpen je graag met het maken van je keuze. Mocht je dus nog vragen hebben, aarzel dan niet om ons te contacteren. Onze contactgegevens zijn te vinden op de website.