Motorverzekeringen vergelijken

Als je een trotse motorbezitter bent, of je bent van plan om binnenkort een motor aan te schaffen, dan is het verstandig om eens na te denken over het afsluiten van een motorverzekering. Motors zijn immers best duur en als er iets met jouw geliefde motor gebeurt, dan wil je liever niet zelf voor de reparatiekosten op moeten draaien. Een motorverzekering kan je tegen dit soort schaderisico’s beschermen. Bij een verzekering betaal je elke maand of elk jaar een bepaald bedrag aan premie en in ruil daarvoor wordt je motor tegen de meeste risico’s verzekerd. Er zijn echter een heleboel verschillende polissen.
Sommige verzekeraars zijn goedkoper dan andere, en sommige polissen beschermen je motor tegen meer risico’s dan andere polissen. Daarom is het belangrijk dat je een geschikte polis kiest voor jouw motor. Race je veel met je motor en schat je je risico hoog in? Dan kun je het beste een wat bredere dekking kiezen in je polis. Maar als je denkt dat je maar weinig risico loopt, dan kun je voor een goedkopere premie kiezen. Je motor is dan alsnog verzekert tegen de meest voorkomende schades, maar niet voor alle schades.

Verzekeringen vergelijken

Wat voor verzekering je ook afsluit, het is altijd belangrijk om van tevoren je verschillende opties te bekijken en te vergelijken. Er zijn tegenwoordig namelijk zoveel polissen dat je er weleens een aantal over het hoofd kunt zien. Maar hoe kun je verzekeringen het beste vergelijken? Dat kan bijvoorbeeld door naar de websites van allerlei verzekeraars te gaan en zo te gaan kijken naar wat iedere verzekeraar aanbiedt. Dat is echter een heleboel werk en zal je veel geld kosten.
Bovendien zal je uiteindelijk zoveel tabbladen open hebben dat je niet meer weet waar alles staat. Dan is het moeilijk om te onthouden welke polissen nou wel wat voor jou zijn en welke niet. Daarom bestaat verzekeringshop.nl. Op onze website kun je in een duidelijk overzicht meteen allerlei informatie over verschillende verzekeraars en hun polissen vinden. Onze webshop heeft een samenwerkingsverdrag met meer dan 45 verschillende verzekeraars. Zo weten we zeker dat we een groot aanbod hebben aan polissen en dat er altijd wat voor jou bij zit.

Verzekeringshop.nl

Op verzekeringshop.nl kun je niet alleen een geschikte verzekering vinden, maar weet je ook altijd zeker dat je niet teveel premie betaalt. We vinden het namelijk belangrijk om ervoor te zorgen dat onze klanten een eerlijke prijs betalen voor hun verzekeringen. Daarbovenop komt nog dat we het ook belangrijk vinden om zoveel mogelijk verschillende polissen aan te bieden. Iedere klant is immers op zoek naar iets anders, en zo weten we zeker dat iedereen een geschikte polis kan vinden op onze website. Op verzekeringshop.nl kun je dus snel en gemakkelijk verzekeringen vergelijken. Dit bespaart je een heleboel tijd, omdat je niet meer bij alle verzekeraars apart langs hoeft te gaan om informatie te verkrijgen. Bovendien kun je op onze website nadat je je keuze hebt gemaakt, ook meteen de verzekering afsluiten. Zo heb je dus alles in één keer gedaan, en kun je weer verder met andere dingen in je leven.

De motorverzekering: WA

De motorverzekering kun je dus afsluiten om jouw motor te verzekeren tegen schades. Er zijn echter verschillende dekkingen waarvan je op de hoogte moet zijn voordat je een motorverzekering afsluit. De minst uitgebreide motorverzekering is die met WA-dekking. Deze motorverzekering is wettelijk verplicht: WA staat ook voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Stel dat je betrokken raakt bij een ongeluk en jij wordt schuldig verklaard. Dan moet je de schade die je aan het andere voertuig en eventuele betrokkenen hebt veroorzaakt, zelf betalen. Die kosten kunnen wel duizenden euro’s (of meer) bedragen. De betrokkenen kunnen immers ernstig letsel hebben en naar de dokter of zelfs het ziekenhuis moeten. De betrokken voertuigen kunnen ook ernstige schade hebben opgelopen en de reparatiekosten kunnen flink aantikken. Daarom is de WA verplicht: zodat je zeker weet dat deze kosten betaald kunnen worden. De WA-verzekering biedt zelfs een dekking van enkele miljoenen. Hierover hoef je je dus geen enkele zorgen te maken.

WA+

Een iets uitgebreidere motorverzekering is de WA met beperkt casco (WA+). Deze verzekering is het meest geschikt voor motoren van een paar jaar oud tot ongeveer tien jaar oud. Deze verzekering houdt in dat je motor verzekerd is tegen schade aan je eigen motor door bijvoorbeeld brand, diefstal, of storm. Over dit soort schades hoef je je dan dus geen zorgen meer te maken. De reparatiekosten van je eigen motor kunnen immers ook erg hoog zijn – dit zijn geen kosten die je zomaar even kunt betalen. Daarom is het verstandig om de WA+ verzekering af te sluiten.

Allrisk

De Allrisk-dekking is het meest geschikt als je een motor hebt die nog vrij nieuw is. De Allrisk verzekering is de meest uitgebreide dekking van de motorverzekering. Zo ben je bijvoorbeeld verzekerd voor alle dekkingen die al bij de gewone WA en de WA+ verzekeringen zitten, maar komen er nog een aantal dekkingen bij. Je motor is met de Allrisk ook verzekerd voor schade die je zelf hebt veroorzaakt. Daarbij geldt uiteraard als voorwaarde dat je deze schade niet zelf hebt veroorzaakt.

Jouw keuze

Bij het afsluiten van een motorverzekering gaat het dus vooral over jouw eigen keuze. Heb je al een vrij oude motor en wil je liever geen dure premie betalen? Dan kun je kiezen voor een simpele dekking. Maar als je een nieuwe motor hebt en je bent al erg aan het voertuig gehecht, dan is het verstandiger om een WA+ of zelfs een Allrisk verzekering af te sluiten. Zo weet je zeker dat je niet opeens voor hoge kosten moet opdraaien als er iets gebeurt.