Smartphone valt vaak onder de inboedelverzekering

Iedereen heeft tegenwoordig wel een dure smartphone. We nemen hem overal mee naar toe en doordat het grootste gedeelte van het apparaat vaak van glas is, is de kans op schade ook erg groot. Als je een nieuwe smartphone koopt heb je de mogelijkheid om er meteen een verzekering bij af te sluiten. De verzekering welke je bij je smartphone kunt afsluiten dekt schade, diefstal en verlies.
Extra smartphoneverzekering
Het is natuurlijk een veilig idee om een extra verzekering af te sluiten maar je smartphone wordt ook door je inboedelverzekering gedekt. Het ligt er zelfs aan hoe je verzekerd bent in sommige gevallen zal de smartphone ook buitenshuis gedekt zijn. Door de steeds hogere kosten wat dit voor de verzekeraars met zich meebrengt halen enkele verzekeraars de smartphone nu uit de inboedelverzekering.

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering dekt alles wat niet aan jouw woning is vastgemaakt. Dus jouw smartphone valt daardoor onder de inboedelverzekering. Je zult jouw polis er even op moeten nalezen maar een extra verzekering voor jouw smartphone, tablet of laptop is vaak helemaal niet nodig. Als je een dergelijke verzekering afsluit ben je dus dubbel verzekerd.

Schadeclaims smartphones

De laatste jaren komen er steeds meer schadeclaims binnen bij de verzekeraars. Bovendien zijn de reparaties voor de geavanceerde smartphones steeds duurder geworden. Doordat de toestellen overal mee naartoe gaan is de kans op schade ook erg groot. De kans dat er iets met een smartphone gebeurd is aanmerkelijk groter dan andere objecten welke onder de inboedelverzekering vallen.
Het aantal schadeclaims is de laatste jaren explosief gestegen. Waar het in 2011 nog om 4% ging is het aantal schadeclaims tegenwoordig gestegen tot 40%. Buiten dat het aantal schadeclaims veel hoger is zijn de kosten per schadeclaim ook flink gestegen. Dit heeft alles te maken met het feit dat de telefoons tegenwoordig boordevol geavanceerde techniek zitten. Door de groei van het aantal claims en de toenemende kosten zijn er al verzekeraars waar de smartphone niet meer automatisch onder de inboedelverzekering valt. Bij deze verzekeraars kan je de smartphone wel meeverzekeren via een aparte verzekering.

Meeverzekeren smartphone

Het meeverzekeren van je smartphone valt onder dezelfde verzekering als waaronder ook gehoortoestellen, smartwatches en tablets vallen. Je hebt bij het meeverzekeren tevens de keus om je smartphone ook voor schade welke buitenshuis ontstaat te verzekeren. Door het meeverzekeren van je telefoon zal de premie van je inboedelverzekering wel stijgen. Let hier dus goed op als je besluit om van deze optie gebruik te maken. Het voordeel van het meeverzekeren is dat je een ruimere dekking hebt dan als je een aparte verzekering zou afsluiten.

Smartphoneverzekering

Als je toch liever een aparte verzekering voor je smartphone afsluit kijk dan goed naar de premie welke je gaat betalen. Ook is het verstandig om vooraf te vragen welke dekking de verzekering biedt. Bij enkele aparte verzekeringen is alleen de schade aan het toestel verzekerd. Diefstal en verlies vallen dan niet onder de dekking. Zoals met iedere verzekering welke je afsluit is het dus ook verstandig om voor je smartphone de verzekeringen te vergelijken. Alleen op deze manier sluit je de verzekering af welke bij jouw wensen aansluit.