Een doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Het is inmiddels weer januari en veel mensen boeken in deze maand hun zomervakantie of gaan er lekker op uit in het voorjaar. Misschien ga jij wel op wintersport… hoe dan ook je zult als je op reis gaat een reisverzekering moeten afsluiten. Bij het afsluiten van een reisverzekering zul je zien dat je de keuze hebt uit een kortlopende en een doorlopende reisverzekering. Wat is voor jou de voordeligste optie?
Goed verzekerd op vakantie
Je wilt op vakantie natuurlijk goed verzekerd zijn en daarbij hoort een goede reisverzekering. Je denkt er het liefst niet aan maar je kunt pech krijgen met de auto, je bagage kan kwijtraken of je moet naar een ziekenhuis in je vakantie. Als je een reisverzekering hebt afgesloten hoef je je in deze vervelende situaties minder zorgen te maken. Je moet alleen even uitzoeken wat voor jou de beste reisverzekering is.

Hoevaak per jaar ga je op vakantie?

Bij de keuze tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering is de frequentie waarmee jij op vakantie gaat bepalend. Hoeveel dagen per jaar ga jij op vakantie? En hierbij tel je niet alleen de dagen dat je in Spanje aan het strand ligt of de dagen tijdens jouw stedentrip in Rome, nee ook de dagen dat je in Nederland op vakantie gaat tellen mee. Als je 1 keer per jaar 20 dagen of korter op vakantie gaat dan is voor jou de kortlopende reisverzekering de voordeligste keuze. Je bent dan verzekerd voor die vakantie en zodra deze om is dan eindigt de verzekering ook.
Langer dan 20 dagen op vakantie
Als je echter meer dan 20 dagen op vakantie gaat en tussendoor ook nog eens even een stedentrip mee pakt. Bijvoorbeeld een stedentrip naar Málaga of waar dan ook dan is het voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Deze verzekering sluit je maar één keer af en als je eens in Nederland eropuit gaat ben je ook meteen verzekerd. Op deze manier hoef je ook niet iedere keer een kortlopende reisverzekering af te sluiten, met de kans dat je dit ook nog eens vergeet.

De flexibele reisverzekering

Als je een doorlopende reisverzekering hebt lopen dan kun je deze tussentijds altijd nog aanpassen. Als je bijvoorbeeld op wintersport gaat dan kun je voordat je weg gaat de module sporten en wintersport aanzetten. Op deze manier ben je altijd en overal goed verzekerd als je op vakantie gaat. Er zijn verschillende modules welke je aan kunt zetten. Er is een module voor een vervangende auto te huren, ongevallen (bij overlijden of als je blijvend invalide raakt) en zo heb je nog meer opties om je optimaal te verzekeren.
Aanvullende verzekering
Als je een aanvullende verzekering hebt aangezet voor jouw vakantie dan kun je deze bij thuiskomst ook weer uitzetten. Dus als je langer dan 20 dagen op reis gaat per jaar dan is het voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. En bovendien scheelt het je ook nog een hoop gedoe om niet voor iedere reis een verzekering te hoeven afsluiten. Welke reisverzekering je ook afsluit je kunt de premie hier berekenen.