Een dierenverzekering afsluiten

In Nederland zijn er miljoenen mensen die een hond of een kat hebben. En dit is natuurlijk erg gezellig en brengt de nodige ontspanning met zich mee. Maar er kan een moment komen dat jouw huisdier ziek wordt of iets mankeert. Dan is de weg naar de dierenarts zo gemaakt en als je de dierenkliniek uitloopt ben je vaak enkele tientjes of in sommige gevallen honderden euro’s lichter. Gelukkig kan je jouw huisdier verzekeren tegen deze ziektekosten, je komt dan niet voor onverwachtse kosten te staan. Zoals met alle verzekeringen moet je ook met de dierenverzekering even aan een paar punten denken. Zo is er een eigen risico en kun je jouw huisdier extra verzekeren met een aanvullende verzekering.

Aanvullende dierenverzekering

Bij het afsluiten van een dierenverzekering heb je in eerste instantie een basispakket, maar deze is uit te breiden met een aanvullend pakket. Als je een aanvullende verzekering afsluit dan zul je hier wel extra voor moeten betalen. Bovendien zul je moeten nagaan of het hondenras of kattenras wat jij bezit wel wordt toegelaten. Niet ieder ras wordt namelijk zomaar toegelaten. Dit heeft er mee te maken dat bepaalde rassen erg bevattelijk zijn voor bepaalde aandoeningen. Bij de keuze voor een aanvullend pakket kun je dus zelf kiezen voor welke extra zorg jij jouw hond of kat wilt verzekeren. Bij de keuze voor een verzekeraar is het verstandig om te kijken of deze ook de jaarlijkse entingen, cocktails en bijvoorbeeld enkele consulten dekt. Bij het afsluiten van een aanvullende verzekering krijg je vaak wel te maken met een wachttijd van 30 dagen. In deze periode kun je geen declaraties indienen voor de kosten welke gemaakt zijn bij de dierenarts.

Eigen risico dierenverzekering

Bij iedere dierenverzekering betaal je een eigen risico. De hoogte van het eigen risico verschilt per verzekeraar, het is dus verstandig om vooraf de dierenverzekeringen te vergelijken. Net als met een zorgverzekering voor mensen kan je ook bij een dierenverzekering kiezen voor een lagere premie en een hoger eigen risico. De kosten van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar en ook de manier waarop dit berekent wordt verschilt. Enkele verzekeraars rekenen een vast bedrag per jaar en andere berekenen het als percentage over de declaraties. Bij het afsluiten van een dierenverzekering is het dus verstandig om de premies goed met elkaar te vergelijken. Je zult zien dat deze behoorlijk verschillen. Op deze manier kan je een hoop geld besparen op de verzekering van jouw huisdier.
Door een dierenverzekering af te sluiten kom je nooit voor hoge kosten te staan als je huisdier onverwachts iets overkomt. Het is dus zeker een geruststellende gedachte als je een dergelijke verzekering hebt afgesloten.