Op vakantie zonder reisverzekering?

Ieder jaar gaan er miljoenen mensen op vakantie ook in de zomer van 2018 zal dat aantal niet minder zijn. Alles moet goed geregeld zijn het liefst een goed hotel met zwembad en vlak bij zee en op het eten wordt ook niet bezuinigd. Waar nog wel veel mensen op bezuinigen of misschien vergeten het af te sluiten dat is de reisverzekering. En dat kan grote risico’s met zich meebrengen. 1 op de 10 mensen sluit geen reisverzekering af voordat ze op vakantie gaan.

Reisverzekering dekt grote kostenposten

Als je op vakantie gaat zonder reisverzekering dan loop je het risico dat als er wat gebeurd je flink in de buidel mag tasten. Rekeningen van duizenden euro’s zijn hierbij geen uitzondering en je zult niet de eerste en ook niet de laatste zijn die dit overkomt. Een goedkope reisverzekering kost je aan premie ongeveer 5 euro per maand! Voor dit relatief kleine bedrag kun je dus echt zorgeloos van je vakantie genieten.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering

Als je een reisverzekering afsluit dan moet je even kijken of het voor jou gunstiger is een doorlopende reisverzekering af te sluiten, dit is als je meer dan 20 dagen op vakantie gaat en ook nog wel eens op stedentrip gaat. Maar je kunt er ook voor kiezen om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Deze reisverzekering sluit je alleen af voor de desbetreffende vakantie en stopt aan het einde van deze periode.
Tip: Sluit altijd een reisverzekering af als je op vakantie gaat. Voor de kosten hoef je het echt niet te laten en je kunt met een reisverzekering met een gerust hart van je welverdiende vakantie genieten.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Veel mensen die op vakantie gaan zonder reisverzekering gebruiken het argument dat ze toch al een zorgverzekering hebben afgesloten. Ondanks dat een groot gedeelte van de zorgkosten welke je in het buitenland maakt gedekt is via jouw zorgverzekering gaat dit niet voor alle zorgkosten op. Je moet er rekening mee houden dat zorg in Nederland een stuk goedkoper is dan in veel buitenlandse landen. Als je bijvoorbeeld in de Verenigde Staten in een ziekenhuis terecht komt zullen de kosten een heel stuk hoger uitpakken dan dat je in Nederland in een ziekenhuis ligt.
Buitenlands ziekenhuis
Het kan zomaar gebeuren dat als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt waar de kosten veel hoger zijn, je bij terugkomst in Nederland niet alle kosten vergoedt zal krijgen. Een standaard zorgverzekering dekt de hogere kosten van de buitenlandse ziekenhuizen doorgaans niet. Door een reisverzekering af te sluiten zullen deze extra kosten wel gedekt zijn en loop je niet tegen het probleem aan de extra kosten zelf te moeten betalen.

Repatriëring, bagage en autoschade

Door een reisverzekering af te sluiten worden niet alleen de zorgkosten gedekt maar ook bijvoorbeeld de kosten voor gestolen of verloren bagage. Het is niet te hopen maar de kans dat jouw dure laptop in het buitenland gestolen wordt is natuurlijk altijd aanwezig. In zo een geval is het fijn als je een goede reisverzekering hebt afgesloten. Of je gaat met de auto op vakantie, ook dan kan de reisverzekering het extra stukje dekken wat de normale autoverzekering niet dekt bij schade.
En de dekking voor repatriëring zal ook worden vergoedt als je naar Nederland vervoerd moet worden na een ongeluk. Het is nooit te hopen dat je hier gebruik van moet maken maar de kosten hiervoor kunnen ontzettend hoog oplopen. Bedenk maar eens als je met een traumahelikopter vervoerd moet worden, wat de kosten hiervoor zijn.