Uitvaartverzekering voor ouderen

Uitvaartverzekering afsluiten op hogere leeftijd

Wil je een uitvaartverzekering voor ouderen afsluiten? Niet iedereen heeft op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afgesloten. Het is ook niet een bezigheid die je hoogstwaarschijnlijk met veel plezier doet. Toch is het belangrijk om een uitvaartverzekering af te sluiten op jeugdige leeftijd. Waarom dat belangrijk is dat leggen we hieronder uit.

Uitvaartverzekering voor senioren

Al heb je vroeger geen uitvaartverzekering afgesloten het is nooit te laat om dit alsnog te doen. Al moeten we er wel meteen bij vermelden dat als je op oudere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit je aanmerkelijk meer premie per maand betaald. Daarom is het verstandig om zo vroeg mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten. De hogere premie weegt natuurlijk niet op tegen het helemaal niet afsluiten van een uitvaartverzekering. Als je namelijk geen uitvaartverzekering hebt afgesloten dan zullen de nabestaanden achter blijven met de kosten van jouw uitvaart.

Tot welke leeftijd?

Tot welke leeftijd kan je een uitvaartverzekering afsluiten? Bij de meeste verzekeraars kun je tot je 75ste terecht. Er zijn uitzonderingen maar 85 jaar is echt wel de maximale leeftijd. Het zal je niet verbazen dat je dan ook een hoge maandpremie zult betalen. Het risico voor de verzekeraar is namelijk aanmerkelijk groter dat je eerder zal overlijden dan een jonger persoon.
Gezondheidsverklaring
Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zal je een gezondheidsverklaring moeten invullen. Hoe gezonder je bent hoe lager de premie zal zijn. Je moet deze verklaring uiteraard naar waarheid invullen. Bij enkele verzekeraars is de gezondheidsverklaring niet verplicht, hier krijg je dan te maken met carenzjaren. Dit is hetzelfde als een wachttijd, als je in deze periode komt te overlijden dan zal de verzekeraar niet alles vergoeden.
Premie uitvaartverzekering
De premie welke je gaat betalen is zoals je inmiddels hebt gelezen afhankelijk van een aantal factoren. Jouw leeftijd, gezondheid en jouw wensen voor de uitvaart spelen een belangrijke rol bij de opbouw van de premie. Bovendien kan je door de uitvaartverzekeringen te vergelijken ook nog behoorlijk besparen op de maandpremie.

Op oudere leeftijd een uitvaartverzekering

Doordat de premie voor mensen op oudere leeftijd een stuk hoger is, zijn er ook andere opties om de uitvaart te financieren. Wat mensen op oudere leeftijd geregeld doen is het geld voor de kosten van hun uitvaart apart zetten. Je moet dan wel het geld hebben om dit te kunnen doen. Je moet er rekening mee houden dat de kosten voor een uitvaart tegenwoordig €8000,- zijn.
[table “4” not found /]