Wat kost een dierenverzekering?

Als je een huisdier hebt dan ga je ook geregeld met het dier naar de dierenarts. We hoeven je dan ook niet uit te leggen dat de kosten hiervoor behoorlijk kunnen oplopen. Je kunt je ook verzekeren tegen de ziektekosten van jouw huisdier. Door een dierenverzekering af te sluiten kom je niet voor onverwachtse kosten te staan bij een bezoek aan de dierenarts. Maar wat kost een dierenverzekering zul je je afvragen. Voor enkele euro’s per maand is jouw huisdier verzekert tegen de ziektekosten.

Kosten van een dierenverzekering

Hoeveel een dierenverzekering kost dat is van een aantal factoren afhankelijk. Allereerst is er een verschil in de premie voor een hond of een kat. Bovendien is de premie voor katten afhankelijk van de leeftijd van het beest. En bij honden speelt zowel de leeftijd als het volgroeide gewicht een rol. Voor zowel voor de hond als kat geldt ook het gewicht op het moment van afsluiten van de huisdierenverzekering. Verder is het ras bepalend en ook bij welke verzekeraar je de verzekering afsluit. Zoals je ziet is er geen pasklaar antwoord op de vraag, hoeveel kost een dierenverzekering?

Leeftijd huisdier en premie

Als je op jonge leeftijd van het dier de dierenverzekering afsluit dan is de premie goedkoper dan dat je dit doet op oudere leeftijd. Je kunt dus het best als jouw hond of kat nog klein is meteen een dierenverzekering afsluiten, dit scheelt je namelijk de gehele looptijd van de verzekering een hoop geld. Voordat je de huisdierenverzekering afsluit doe je er goed aan de verzekeringen te vergelijken. Met deze verzekering is goedkoop duurkoop zeker van toepassing. Lees dus ook de polisvoorwaarden goed door voordat je een verzekering afsluit.

Basisdekking

Als je een dierenverzekering afsluit dan heb je te maken met een basisdekking als je geen aanvullende verzekering afsluit. Met deze basisdekking ben je verzekerd voor consulten en behandelingen bij de dierenarts, narcose, röntgenfoto’s, echografie en alle geregistreerde medicijnen. Als je een stapje verder wilt gaan en een aanvullende verzekering voor jouw huisdier wilt afsluiten dan ben je ook verzekerd voor fysiotherapie, gedragstherapie, tandarts, chemotherapie, radiotherapie en je hebt een doorlopende reisverzekering.
Een dierenverzekering is overigens niet verplicht maar wel aan te raden. De kosten bij een dierenarts kunnen namelijk hoog oplopen en aangezien je altijd het beste wil voor jouw huisdier is het verzekeren geen overbodige luxe.