Welke uitvaartverzekering is de beste?

Een uitvaartverzekering is de verzekering waar mensen het langst aan verbonden blijven. Het afsluiten van een uitvaartverzekering doe je normaal gesproken ook maar eenmaal in je leven. Tenminste als je de verzekering afsluit welke het beste bij jouw wensen aansluit. Maar wat is nu de beste uitvaartverzekering?

Keuze uitvaartverzekeringen

Op de vraag wat de beste uitvaartverzekering is, is natuurlijk geen passend antwoord te geven. Wat voor de één de beste uitvaartverzekering is dat hoeft voor een ander niet zo te zijn. De factor welke hierbij bepalend is dat is de uitvaartwens. Wil jij een sobere, een normale of een uitgebreide uitvaart? Als je daar antwoord op kunt geven dan kun je op een goede manier de uitvaartverzekeringen vergelijken. Je zult zien dat je niet alleen met verschillende verzekeraars te maken krijgt die allemaal hun eigen producten aanbieden. Maar er zijn ook verschillende uitvaartverzekeringen welke allemaal hun eigen voorwaarden hebben.
Begraven of cremeren
Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het handig als je al zou weten of je begraven of gecremeerd wenst te worden. Voorlopig zijn dit nog de enige twee mogelijkheden. Over niet al te lange tijd zal er een derde optie aan worden toegevoegd en dat is resomeren.

Soorten uitvaartverzekeringen

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering heb je de keuze uit verschillende soorten verzekeringen. Wij zullen er hier twee beschrijven.
Kapitaal uitvaartverzekering
Bij de kapitaal verzekering bouw je zoals de naam al doet vermoeden een kapitaal op welke uitgekeerd zal worden aan een nabestaande. Met dit kapitaal kan de aangewezen nabestaande jouw uitvaart regelen zoals jij dit wenst. De nabestaande is overigens niet verplicht om dit kapitaal ook daadwerkelijk aan jouw uitvaart te besteden.
Voordeel kapitaal verzekering
Het voordeel van de kapitaal verzekering is dat er veel keuze vrijheid is. De nabestaanden kunnen namelijk met een uitvaartverzorger precies alles zo regelen als jij gewenst had.
Een ander voordeel van de kapitaal verzekering is dat je deze vorm ook kunt afkopen. Als je na verloop van tijd niet meer tevreden bent over de verzekeraar of je kunt de premie niet meer betalen dan heb je de mogelijkheid om de uitvaartverzekering af te kopen.
Nadeel
Het nadeel van de kapitaal verzekering is dat de nabestaanden best wel wat te regelen hebben in de toch al emotionele tijd. Jouw uitvaart moeten zij regelen en daar gaat tijd en energie inzitten.

Natura uitvaartverzekering

Een heel andere verzekering is de natura uitvaartverzekering. Bij deze vorm van verzekeren betaal je periodiek een vast bedrag aan de uitvaartverzekeraar. De verzekeraar zal nadat jij bent overleden de uitvaart regelen en alle producten en diensten betalen. De natura uitvaartverzekering is erg populair.
Voordeel natura verzekering
Het voordeel van de natura verzekering is dat de nabestaanden bijna geen omkijken hebben naar jouw uitvaart. Alles wordt door de uitvaartverzekeraar in samenspraak met de nabestaanden geregeld zoals jij dit hebt aangegeven.
Nadeel
Het nadeel aan de natura verzekering is dat er minder keuze vrijheid is bij het regelenen van de uitvaart.

Uitvaartverzekeraars

Buiten dat je een keuze hebt in het soort uitvaartverzekering heb je ook nog de keuze uit verschillende verzekeraars. Je zult merken dat als je eenmaal een keuze hebt gemaakt voor het soort uitvaartverzekering dat er al een aantal verzekeraars af zullen vallen. Niet alle verzekeraars bieden namelijk beide soorten verzekeringen aan. Ondanks dat er verzekeraars af zullen vallen blijft er nog genoeg keuze over. Ons advies is om jouw keuze niet te snel te maken. Zoals we al zeiden een uitvaartverzekering sluit je als het goed is maar eenmaal in je leven af. Als je een uitvaartverzekering afsluit bij één van de grote uitvaartverzekeraars zoals: Monuta, DELA of Yarden dan is de keuze vaak ruim.

Hoe eerder hoe beter

Veel mensen schuiven het afsluiten van een uitvaartverzekering het liefst voor zich uit. Dit is geen verstandige optie, aangezien je als je komt te overlijden en je bent niet verzekerd tegen de kosten van de uitvaart je jouw nabestaanden met de kosten achter laat. Bovendien zal de premie van iemand op oudere leeftijd die een uitvaartverzekering afsluit hoger zijn dan voor een jonger persoon. De reden hiervoor is dat een ouder persoon een groter risico vormt voor de verzekeraar. De kans dat een ouder persoon eerder komt te overlijden is namelijk groter.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt tussen de soorten verzekeringen dan kan je beginnen met het vergelijken van de uitvaartverzekeringen. Neem de tijd voor het vergelijken, je kunt er namelijk veel geld mee besparen en je sluit zo de verzekering af welke aan jouw wensen voldoet.
[table “4” not found /]