Natura uitvaartverzekering

Wil je een uitvaartverzekering afsluiten waarbij de producten en diensten verzorgd worden? Dan is de natura uitvaartverzekering voor jou de beste keuze. Een natura verzekering is een verzekering op basis van dienstverlening. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kom je meerdere soorten uitvaartverzekeringen tegen. De twee belangrijkste zijn de natura en de kapitaal verzekering. Dit zijn twee heel verschillende verzekeringen met allebei hun voor- en nadelen.

Natura verzekering

Als je een natura verzekering wilt afsluiten dan kies je voor een verzekering welke de kosten van jouw uitvaart dekt. De producten en diensten welke nodig zijn voor jouw uitvaart zullen geleverd worden door de uitvaartverzorger. Jouw nabestaanden hebben bijna geen omkijken naar jouw uitvaart als je een natura uitvaartverzekering afsluit. Bij het afsluiten geef jij aan wat jouw wensen en voorkeuren zijn en de uitvaartverzorger zal zorgen dat jouw uitvaart geheel naar wens verloopt.
Bij het afsluiten van de natura verzekering kan je een basis verzekering afsluiten waar alle producten en diensten bij geleverd worden maar op een sobere manier. Je kunt je echter ook extra verzekeren om een luxere uitvaart te laten verzorgen. Je kunt hierbij denken aan meer volgauto’s, een uitgebreidere koffietafel of catering, een luxere kist, meer rouwkaarten en meer genodigden.

Voordelen natura verzekering

De natura uitvaartverzekering heeft een aantal voordelen ten opzichte van de kapitaal verzekering. Zoals we al aangaven hoeven de nabestaanden bijna niets te regelen voor jouw uitvaart. Een ander voordeel is dat de premie laag kan blijven omdat de verzekeraar inkoopvoordelen geniet. De uitvaartverzekeraar koopt groot in waardoor de prijs voor de producten en diensten lager kan blijven. Een ander voordeel is dat de nabestaanden niets hoeven bij betalen voor jouw uitvaart. Tenzij ze zelf beslissen dat de uitvaart veel uitgebreider verzorgd moet worden dan waarvoor is betaald.

Nadelen natura uitvaartverzekering

Ook aan de natura uitvaartverzekering kleven nadelen. Er is vaak minder keuzevrijheid dan bij de kapitaal verzekering. De nabestaanden zullen gebruik moeten maken van de diensten van de uitvaartondernemer welke is aangesteld door de verzekeraar.
Ook moet je er rekening mee houden dat als je tussentijds de uitvaartverzekering wilt opzeggen je doorgaans geen premie krijgt terug gestort. Bovendien kan je boven een leeftijd van 60 – 70 jaar geen natura verzekering meer afsluiten. Wij adviseren om de uitvaartverzekering op een zo jong mogelijke leeftijd af te sluiten. De premie zal namelijk stijgen naarmate je ouder bent en dan besluit er een af te sluiten.

Uitvaartverzekeraar

Als je eenmaal besloten hebt welk type uitvaartverzekering je wilt afsluiten dan zul je merken dat niet iedere verzekeraar alle types aan kan bieden. Ga je voor de natura verzekering dan zul je dus merken dat er verzekeraars af zullen vallen. Dit maakt de keuze wel weer makkelijker.