5 Tips voor het afsluiten van een reisverzekering

Op vakantie en geen reisverzekering afgesloten? Je moet er niet aan denken maar er gaan nog steeds mensen op vakantie zonder een reisverzekering af te sluiten. Mocht er wat gebeuren op reis dan heb je een probleem. Stel je krijgt een ongeluk en komt in het ziekenhuis terecht, of je dure smartphone wordt gestolen. Je denkt er liever niet aan voordat je op vakantie gaat maar het kan helaas altijd gebeuren.
Als je nog een reisverzekering gaat afsluiten dan wil je natuurlijk een verzekering met de beste dekking en het liefst tegen de laagste premie. Je kunt hiervoor dus wel wat tips gebruiken, wij hebben daarom 5 tips voor het afsluiten van een reisverzekering voor je online gezet.

Tip 1. Kortlopende of een doorlopende verzekering?

Zodra je een reisverzekering gaat afsluiten dan heb je de keuze uit een kortlopende en een doorlopende reisverzekering. Welke verzekering is voor jou voordeliger? Dit ligt er onder andere aan hoelang jij op reis gaat. Als je langer dan 3 weken per jaar op reis bent dan is het voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Onder deze 3 weken vallen ook de weekendjes weg in eigen land.

Tip 2. Waar gaat je reis heen?

Waar je bij het afsluiten van een reisverzekering ook op moeten letten is de locatie waar je heen gaat. Blijf je in Europa of ga je verder weg. Als je een doorlopende reisverzekering gaat afsluiten moet je aangeven voor welk dekkingsgebied je verzekerd wilt zijn: Europa of wereldwijd. Mocht je de verzekering hebben afgesloten voor alleen Europa en je gaat een keer naar de Verenigde Staten dan kan je de reisverzekering gewoon aanpassen. Een reisverzekering voor de dekking wereldwijd is wel duurder dan alleen een Europa dekking. Let hier dus op tijdens het afsluiten van de verzekering.

Tip 3. Wintersport of duiken?

Bij het afsluiten van een reisverzekering moet je ook aangeven of je bijzondere sporten gaat uitoefenen. Hierbij moet je denken aan wintersport of duiken. Als je deze sporten gaat beoefenen tijdens jouw vakantie dan moet je hiervoor bij de meeste verzekeraars een extra module voor aanzetten. Het fijne is dat dan ook je ski’s zijn gedekt als deze gestolen worden. Lees vooraf altijd even de voorwaarden van je reisverzekering door, het kan namelijk zo zijn dat je al verzekerd bent voor deze sporten. Het zou dan zonde zijn als je dubbel verzekerd bent.

Tip 4. Hoelang ga je weg?

Hoelang je weg blijft is ook relevant voor de reisverzekering. Bij de meeste verzekeraars mag je 45 dagen achter elkaar in het buitenland verblijven. Ook hiervoor moet je de voorwaarden even doorlezen want als je langer wegblijft dan in de voorwaarden staat beschreven dan ben je niet meer verzekerd.

Tip 5. Wat wordt er gedekt?

Een belangrijk punt bij een reisverzekering is natuurlijk de dekking. Als je met veel elektronica op vakantie gaat dan wil je natuurlijk wel dat deze spullen bij diefstal gedekt zijn. De meeste verzekeraars hebben een maximum bedrag voor bijvoorbeeld laptops, camera’s en smartphones. Je moet er rekening mee houden dat je vaak de dagwaarde uitgekeerd zult krijgen.
Annuleringsverzekering
Waar je verder nog op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering is of er ook een annuleringsverzekering bij inbegrepen is. Vaak moet je hier een aparte module voor aanzetten. Dit moet in de meeste gevallen wel tot uiterlijk 2 weken voor de vakantie geregeld zijn. Het is wel verstandig om dit te doen. Als je bijvoorbeeld ineens werkeloos wordt, of je gaat scheiden of één van je familieleden sterft dan kun je aanspraak maken op je annuleringsverzekering.