Doorlopende reisverzekering voor de regelmatige reiziger

Ga je vaak op reis? Ben je ieder jaar langere periodes op vakantie? Houd je van spontane tripjes naar het buitenland? Dan loont het om de mogelijkheden voor een doorlopende reisverzekering te bekijken. Ook voor gezinnen kan deze verzekering uitkomst bieden Een doorlopende reisverzekering is in veel gevallen voordeliger dan een kortlopende reisverzekering, als je meer dan drie of vier weken per jaar op reis bent of met regelmaat een weekendje weg gaat. Voor gezinnen, met name met oudere kinderen, kan het ook voordelig zijn om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen in plaats van voor een kortlopende.

Voordelen van een doorlopende reisverzekering

Met een doorlopende reisverzekering hoef je niet bij iedere reis, vakantie of trip na te denken over de verzekering. Je sluit in een keer voor al je vakanties een passende verzekering af die voldoet aan jouw wensen. Maandelijks of jaarlijks betaal je een vast bedrag aan premie en kan je onbezorgd genieten van een spontaan weekend weg of meerdere (lange) vakanties per jaar. Vaak is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Je verbindt je voor een langere periode aan een verzekeraar, voor jou gemakkelijk en voor de verzekeraar fijn om een vaste klant te hebben. Tevens is het mogelijk om indien gewenst tussentijds je polis aan te passen, mocht je onverhoopt toch meer of minder uitgebreide reisplannen hebben. Je weet dus zeker dat je op reis altijd goed verzekerd bent.

Dekking van een doorlopende reisverzekering

Je kan kiezen om verschillende onderdelen te verzekeren in je doorlopende reisverzekering. De verschillende modules maken het mogelijk om een verzekering op maat af te sluiten, aangepast op hoe jij het liefst op reis gaat en wat jij het liefst doet als je op reis bent. Je hebt de keuze uit dekking in Europa of wereldwijde dekking. Vaak is het wel mogelijk om tussentijds aanpassingen te maken in je verzekering, dus ook als je voor dekking in Europa kiest en je besluit een reis buiten Europa te maken, kan je de polis eenvoudig omzetten naar wereldwijde dekking.

De verschillende onderdelen van een reisverzekering

Bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kan je kiezen voor verschillende modules, in sommige gevallen kan je ook kiezen tot welke waarde bepaalde onderdelen verzekerd moeten zijn. Zo kan je zelf een polis samenstellen die aansluit bij jouw manier van reizen en de gebieden waar je naar toe reist en betaal je niet onnodig veel voor je polis.

Je bagage verzekeren

Het zou natuurlijk heel vervelend zijn als je om wat voor reden dan ook zonder bagage of essentiële spullen komt te zitten als je op reis bent. Dan is het extra fijn als je weet dat je in ieder geval (een deel van) de waarde van je spullen terugkrijgt. Let wel goed op de voorwaarden van de doorlopende reisverzekering met betrekking tot bagage, want die zijn op dit onderdeel vaak behoorlijk streng. Voor verlies en diefstal van je spullen gelden vaak aanvullende regels met betrekking tot je eigen verantwoordelijkheid, of spullen bijvoorbeeld niet achtergelaten zijn of in het zicht in de auto lagen.

Medische kosten tijdens je reis

Bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kan het ingewikkelder zijn dan bij een kortlopende reisverzekering om de risico’s op medische kosten juist in te schatten, je weet in de meeste gevallen namelijk niet waar je volgende reizen naar toe zullen gaan. Om te zorgen voor de juiste mate van dekking bij onvoorziene medische kosten, is het handig om uit te gaan van het soort reizen dat je over het algemeen maakt. Beoefen je risicovolle sporten op reis? Ga je vaak naar plaatsen waar het risico op ziekte groot is? Kom je veel in landen waar het verkeer erg druk is? Dan is het aan te raden om hier rekening mee te houden bij het afsluiten van de module medische kosten voor je doorlopende reisverzekering.

Hulp bij pech

Als je een doorlopende reisverzekering afsluit en vaak met de auto op reis gaat, is het verstandig om het onderdeel pechhulp en vervangend vervoer mee te nemen in je verzekering. Het kan iedereen overkomen dat je onderweg stil komt te staan door een mankement aan je auto, of dat er zich een ongeval voordoet. In beide gevallen is het fijn om te weten dat je via de verzekering niet alleen de ondersteuning krijgt die je nodig hebt, maar je ook aanspraak kan maken op vervangend vervoer, zodat je de reis alsnog voort kunt zetten.

Overige onderdelen

Naast de mogelijkheid om bagage, pechhulp en medische kosten te verzekeren bij je doorlopende reisverzekering, kan je ook kiezen om je te verzekeren voor het geval een ongeval bijvoorbeeld leidt tot invaliditeit, je krijgt dan een bepaald bedrag uitgekeerd als dit gebeurt. De kans dat dit gebeurt is natuurlijk heel klein, het is dan ook de vraag of je dit standaard in je verzekering opgenomen wilt hebben.

Schade claimen bij een doorlopende reisverzekering

Indien je een schadeclaim in wilt dienen bij de verzekeraar, is het belangrijk om hierbij aan een aantal dingen te denken. Als je eigendommen wilt claimen, moet je bijvoorbeeld een bewijs van aankoop kunnen overleggen. Bewaar dus vooral van waardevolle aankopen de bon of factuur. Daarnaast wordt er verwacht dat je zorgvuldig omgaat met je eigendommen. Laat waardevolle spullen dus nooit onbeheerd achter en let met name bij een zwembad extra goed op bijvoorbeeld je telefoon en portemonnee of laat deze achter in je accommodatie of uit het zicht in de auto.

Een doorlopende reisverzekering: alles op een rijtje

Vooral voor mensen die regelmatig reizen of als gezin op vakantie gaan is het voordelig om een doorlopende reisverzekering af te sluit. In sommige gevallen heb je bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering ook nog extra voordelen ten opzichte van een kortlopende reisverzekering. De voornaamste redenen om te kiezen voor een dergelijke polis, zijn dat je niet voor iedere reis opnieuw op zoek hoeft te gaan naar een bijpassende reisverzekering en dat je gemakkelijk spontaan er even tussenuit kunt gaan, zonder je zorgen hoeven te maken over je reisverzekering.
[table “2” not found /]