Waar een annuleringsverzekering afsluiten?


Een annuleringsverzekering is erg belangrijk wanneer je op reis gaat of een reis wilt gaan boeken. Eigenlijk is het aan te raden om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten wanneer je op vakantie gaat maar er zijn zoveel aanbieders. Waar begin je met zoeken? Hoe kun je verzekeraars vergelijken en wat zijn de voorwaarden? Hieronder lees je antwoord op al deze vragen.

Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering vergoed de kosten die je hebt gemaakt wanneer je een reis moet annuleren. Dit kan gaan om het hele bedrag maar het kan ook zijn dat je maar een deel vergoed krijgt. Het annuleren van een reis kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een sterfgeval in de familie, een echtscheiding of een ontslag. Een annuleringsverzekering is alleen geldig wanneer je nog niet zag aankomen dat dit ging gebeuren. Het is dus niet mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten omdat je weet dat er iets gaat gebeuren. Door het afsluiten van een annuleringsverzekering zorg je er dus voor dat je met een gerust gevoel een vakantie kunt boeken. Het kan namelijk zo zijn dat er een probleem ontstaat kort voor vertrek of tijdens de reis, je kunt dan de gemaakte kosten terug krijgen.

De regels en voorwaarden

Er zijn natuurlijk een aantal voorwaarden en regels die aan een annuleringsverzekering vast zitten. De belangrijkste is hierboven al genoemd: het geldt alleen wanneer een reis nog geboekt wordt. Als je gisteren een reis naar Amerika hebt geboekt en vandaag een annuleringsverzekering hebt afgesloten dan is het niet geldig. Mocht er dus onverhoopt iets gebeuren dan krijg je de gemaakte kosten voor de reis niet meer terug. Er zijn ook andere gevallen waarin de verzekering niet uitkeert. Mocht u op reis zijn door een land waar een negatief reisadvies geldt, dan kan het zijn dat een verzekeraar het bedrag niet meer uitkeert. Per verzekeraar verschillen deze voorwaarden en daarom is het handig om deze van te voren goed te bekijken. Zodat je een goede keus kunt maken waar je een annuleringsverzekering afsluit.

Een kortlopende of een doorlopende

Bij het afsluiten van een annuleringsverzekering is het belangrijk dat je eerst bepaald welke verzekering je wilt. Je kunt namelijk kiezen voor een kortlopende of een doorlopende annuleringsverzekering. Het afsluiten van een kortlopende annuleringsverzekering gebeurt vaak tegelijk met het afsluiten van een kortlopende reisverzekering. Deze verzekering geldt dan maar voor één vakantie. Je geeft van te voren bij de verzekeraar aan hoelang je weg gaat en wanneer. Zorg er altijd voor dat je bij een kortlopende annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van de vakantie een annuleringsverzekering afsluit. Mocht je dit later doen, dan heb je geen recht op een bedrag wanneer de reis onverhoopt niet kan doorgaan of onderbroken moet worden.
Doorlopende annuleringsverzekering
Daarnaast heb je een doorlopende annuleringsverzekering, het woord zegt het al deze loopt het hele jaar door. Dit is een goede optie voor mensen die vaak op reis zijn. Het is een stuk voordeliger om een doorlopende annuleringsverzekering aan te schaffen dan constant kortlopende verzekeringen. Daarnaast kun je altijd iets boeken zonder dat je hoeft op te letten of de annuleringsverzekering wel geldig is. Een doorlopende annuleringsverzekering geld alleen wanneer er één overnachting bij de reis inbegrepen zit.

Waarom een annuleringsverzekering?

Mocht je vaak op reis zijn, dan kun je eigenlijk niet zonder een annuleringsverzekering, er kan altijd iets gebeuren. En met een annuleringsverzekering ben je goed voorbereid op de mogelijke problemen die zich kunnen voordoen. Natuurlijk kun je in alle gevallen zelf beslissen om terug naar huis te gaan maar dit zal zorgen voor hoge kosten. Doordat de annuleringsverzekering garant staat voor een onverhoopt probleem voor of tijdens het reizen, zorg je er zelf voor dat je niet met onvoorziene kosten wordt opgezadeld. De verzekeraar van jouw annuleringsverzekering is altijd bereid om jou te helpen in moeilijke situaties. Bij geval van een moeilijke situatie is het wel relevant om de verzekeraar zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van de situatie. Zodat je ook goed gehandeld hebt want het doorgeven van problemen is een plicht bij het afsluiten van een annuleringsverzekering.