Scootmobiel verzekeren

Moet je een scootmobiel verzekeren? Ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld de scootmobielen. Het is een enorm handig vervoermiddel als je niet goed ter been bent. Je kunt je toch zelfstandig overal naartoe vervoeren. Wat veel mensen niet weten is dat je de scootmobiel verplicht moet verzekeren.

Verplichte verzekering scootmobiel

Als je op een scootmobiel zit kan je een ongeluk veroorzaken net als dat je op een brommer of scooter rijdt. Het is dus heel logisch dat je een scootmobiel verplicht moet laten verzekeren voor de minimale wettelijke aansprakelijkheid. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je een geel plaatje welke je aan de scootmobiel moet monteren.
Instructielessen
Veel mensen stappen zo op de scootmobiel maar het is echt raadzaam om eerst enkele instructielessen te gaan volgen. Je neemt immers deel uit van het drukke verkeer en een ongeluk zit in een klein hoekje.
Vergoeding
De scootmobiel zelf zal in de meeste gevallen niet vergoedt worden door de zorgverzekeraar. Wel kun je nagaan of je in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.
Bij het verzekeren van de scootmobiel krijg je te maken met twee soorten verzekeringen:

  • W.A. verzekering
  • De W.A. verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) is wettelijk verplicht. Deze verzekering dekt de schade die je met jouw scootmobiel veroorzaakt aan anderen en waarvoor je bij de wet aansprakelijk bent. De schade die door jouw schuld aan jouw eigen scootmobiel is veroorzaakt wordt niet gedekt.

  • W.A. volledig casco
  • Net als met een autoverzekering kan je de scootmobiel ook W.A. volledig casco verzekeren. In dit geval is de scootmobiel ook tegen diefstal en andere schade verzekerd.

Verder kun je de verzekering nog uitbreiden met een ongevallen inzittenden verzekering en een rechtsbijstandverzekering.

Verzekering vergelijken

Ook bij het afsluiten van een verzekering voor de scootmobiel is het verstandig om vooraf de verzekeringen te vergelijken. Er zijn veel aanbieders met allen hun eigen voorwaarden en premies. Je kunt vaak veel geld besparen om even de tijd te nemen voor het afsluiten van een verzekering door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Let bij het vergelijken van de scootmobiel verzekeringen ook goed op de voorwaarden.

2 gedachten over “Scootmobiel verzekeren”

  1. Mijn tante heeft recent een scootmobiel gekocht en haar werd ook verteld dat ze die moest verzekeren. Dit wist ze niet. Maar eigenlijk is het geen gek idee.

Reacties zijn gesloten.