Uitvaartverzekering voor kinderen

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niets iets waar je graag mee bezig wilt zijn. Toch is het belangrijk om er even de tijd voor te nemen, als het goed is sluit je de uitvaartverzekering maar eenmaal in je leven af. Een uitvaartverzekering voor kinderen is helemaal iets waar ouders niet graag aan zullen denken. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering voor kinderen? Hieronder kun je er alles over lezen.

Uitvaartverzekering voor kinderen

Het afsluiten van een uitvaartverzekering doe je voor jezelf maar ook voor je nabestaanden. Als je namelijk geen uitvaartverzekering hebt afgesloten dan zullen de nabestaanden opdraaien voor de kosten van jouw uitvaart. En dit lijkt ons geen geruststellende gedachte. Je denkt er natuurlijk liever niet aan maar ook met kinderen kan altijd wat gebeuren en dan is het wel zo prettig dat er een goede verzekering is afgesloten. Maar een uitvaartverzekering voor kinderen sluit je niet alleen af voor als er wat gebeurd terwijl ze nog kind zijn. Een uitvaartverzekering sluit je af voor een heel leven, het is dus verstandig om nu al een uitvaartverzekering voor je kind af te sluiten zodat deze zijn of haar hele leven verzekerd is.
Premie
Doordat je een uitvaartverzekering afsluit voor je kind als deze nog jong is betaal je ook nog eens een veel lagere premie. Een ouder iemand betaald namelijk meer aan premie dan iemand op jonge leeftijd. Dit heeft te maken met het risico welke de uitvaartverzekeraar loopt bij een ouder persoon. Het is namelijk vrij aannemelijk dat een ouder persoon eerder zal komen te overlijden dan een jong persoon.

Waar op letten?

Waar moet je op letten bij een uitvaartverzekering voor je kind? Allereerst zal je de verzekeringspolis van jezelf er goed op na moeten lezen. Standaard wordt het onderstaande vaak al gedekt:

  • Ongeboren kinderen
  • Pasgeboren kinderen
  • Kinderen tot 18 jaar
Het kan dus zo zijn dat bij jouw uitvaartverzekering al een ongeboren kind, of een pasgeboren kind is meeverzekerd. Ook is het vaak zo dat kinderen tot 18 jaar meeverzekerd zijn op de polis van hun ouders. Mocht je niet zeker weten of jouw verzekeraar ook één van deze 3 situaties meeverzekerd dan kun je het beste even contact opnemen met de uitvaartverzekeraar. Als het zo mocht zijn dat kinderen niet zijn meeverzekerd dan is het zeker aan te raden om een aparte uitvaartverzekering voor je kind af te sluiten.

Welke mogelijkheden zijn er?

Als je besluit om een verzekering voor je kind af te sluiten dan zijn er meerdere mogelijkheden. Het verschilt ook per verzekeraar welke optie voor jou het beste is. Zo kan je bij Yarden uitvaartverzekeringen jouw kind gratis laten meeverzekeren en deze krijgt dan een eigen polis. De waarde van de polis is dan gekoppeld aan de waarde van de verzekering van de verzekeringnemer. De verzekering zal vervallen zodra jouw kind 21 jaar is geworden.
Eigen uitvaartverzekering
De tweede optie is om een eigen uitvaartverzekering af te sluiten voor jouw kind. Je betaalt dan een lage premie en zodra het kind 21 jaar is geworden kan hij of zij de polis zelf overnemen tegen deze lage premie en gunstige voorwaarden.
Als je zelf nog geen uitvaartverzekering hebt afgesloten dan is het verstandig om vooraf de uitvaartverzekeringen te vergelijken en er op te letten of jouw kind gratis kan worden meeverzekerd. Ook bij Monuta is dit het geval alleen bij Monuta zijn kinderen gratis meeverzekerd tot hun 18e jaar. En zo zijn er meer verzekeraars waar je jouw kind gratis kunt meeverzekeren, alleen heeft iedere verzekeraar andere voorwaarden.

Uitvaartverzekering afsluiten

Ondanks dat het afsluiten van een uitvaartverzekering niet verplicht is in Nederland is het wel erg verstandig om deze verzekering af te sluiten. Een uitvaart kost tegenwoordig al snel €8000,- en niet iedereen heeft dit bedrag even voor handen. Het afsluiten van een uitvaartverzekering geeft je dus veel rust zowel voor jezelf als voor jouw nabestaanden.