Welke verzekeringen bij een huurhuis

Je gaat op jezelf wonen en je hebt je huurhuis helemaal naar je eigen wens ingericht. Je moet er niet aan denken dat je te maken krijgt met een flinke waterschade of een brand. Je kunt je tegen deze noodgevallen verzekeren en al zijn niet alle verzekeringen verplicht is het wel verstandig om deze af te sluiten. Je kunt je al voor enkele euro’s per maand verzekeren dus waarom zou je dit niet doen. Het bespaart je een hoop ellende als er wel iets mocht gebeuren.

Welke verzekering afsluiten bij een huurhuis?

Verzekeringen welke verstandig zijn om af te sluiten als je een huurhuis hebt zijn de volgende:

  • Inboedelverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Rechtsbijstandverzekering
Inboedelverzekering
De inboedelverzekering is de verzekering welke de schade vergoedt aan de onroerende zaken in jouw huis. Onroerende zaken zijn alle spullen welke niet aan jouw huis vast zitten. Je kunt hierbij denken aan je meubels, je bed, je smartphone. Door een inboedelverzekering af te sluiten zijn de onroerende goederen verzekerd tegen brand, waterschade en diefstal. Als er iets mocht gebeuren dan krijg je een vergoeding voor deze spullen. Bij het afsluiten van een inboedelverzekering moet je er wel rekening mee houden dat je je niet te laag verzekerd. Als je je namelijk verzekerd voor €10.000,- en je hebt voor €15.000,- schade dan zul je dus een groot gedeelte van jouw spullen niet vergoedt krijgen. Let hier dus op bij het afsluiten van de inboedelverzekering en lees ook de polisvoorwaarden goed door.
Aansprakelijkheidsverzekering
Het kan altijd gebeuren dat je schade maakt aan de spullen van een ander. Om deze schade vergoedt te krijgen kan je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Ook al maak je per ongeluk bij een ander schade je kunt aansprakelijk gesteld worden, hoe fijn is het dan dat je hier tegen verzekerd bent. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en al ben je het niet zelf die de schade veroorzaakt ook jouw kinderen kunnen per ongeluk een schade veroorzaken. Ook in dat geval ben jij verzekerd.
Rechtsbijstandverzekering
Het kan altijd gebeuren dat je een conflict krijgt met iemand en dat dit financiële gevolgen met zich mee brengt. Dit kan ook gebeuren met de verhuurder van jouw huurhuis. Zodra je om dit conflict op te lossen juridische stappen moet ondernemen ben je een hoop geld kwijt. Het uurtarief van een advocaat is namelijk niet laag. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten dan ben je tegen deze kosten verzekerd. Lees voordat je een advocaat inschakelt wel weer even de polisvoorwaarden goed door om te kijken wat je wel en niet vergoed zult krijgen.
Verzekeringen afsluiten voor je huurhuis kun je het beste gezamenlijk doen. Als je alles in één keer afsluit in een pakket dan krijg je vaak een flinke korting. Je bent vaak voor een paar tientjes per maand goed verzekerd.