Inzicht in je verzekeringen

Voor veel mensen was het altijd vrij lastig om overzicht te houden in de verzekeringen welke waren afgesloten. Sinds vorige week heeft het Verbond van Verzekeraars een website online gezet waarbij consumenten eenvoudig kunnen zien welke verzekeringen ze allemaal hebben lopen.

Overzicht

Misschien herken je het zelf ook wel, dat je jezelf afvraagt heb ik wel een uitvaartverzekering afgesloten of waar heb ik mijn inboedelverzekering afgesloten? Op de nieuwe website van het Verbond van Verzekeraars heb je in één overzicht alle verzekeringen op een rij. Dit maakt het voor consumenten een stuk eenvoudiger, de gegevens van een verzekering heb je namelijk meestal nodig op de meest ongunstige momenten.
Dubbel verzekerd?
Buiten dat je eenvoudig ziet welke verzekeringen je hebt lopen kun je ook meteen zien of je wellicht dubbel bent verzekerd. Op deze manier kun je misschien een verzekering opzeggen en bespaart je dit weer. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je op de site ziet dat je een bepaalde verzekering nog niet hebt afgesloten zodat je dit alsnog kunt regelen.
Overal beschikbaar
Doordat je online inzicht krijgt in jouw verzekeringen kan je altijd en overal gebruik maken van deze dienst. Je kunt dus op je laptop, tablet of smartphone snel en eenvoudig je polisnummers en contactgegevens van de verzekeraar raadplegen. Dit is natuurlijk erg handig als je snel een schade wilt afhandelen en niet weet waar de polis ligt, of als je op een andere plaats bent als waar de polis ligt.

Hoe werkt het?

Als je gebruik wilt maken van deze handige dienst dan zul je een account aan moeten maken op de website: www.mijnverzekeringenopeenrij.nl. Nadat je dit gedaan hebt moeten de actuele gegevens worden opgehaald bij de verzekeraar, dit gebeurt nadat je jouw klantnummer, polisnummer of relatienummer hebt ingevoerd op de website. Dit hoef je maar één keer te doen, daarna zal de verzekeraar de gegevens altijd up-to-date houden. Zelf zou je ook nog bijlagen kunnen toevoegen. Je kunt het hele overzicht ook downloaden in PDF-formaat. Je kunt ook iemand anders machtigen om jouw gegevens in te zien, dit is vooral handig voor oudere mensen waarvan de verzekeringen worden beheerd door iemand anders.
Niet alle verzekeraars doen mee
Omdat de website net online staat doen nog niet alle verzekeraars mee aan dit initiatief. Later als de site langer in de lucht is zal dit waarschijnlijk wel het geval zijn.
Is dit wel veilig?
Je zult je misschien afvragen is dit wel zo veilig? De website Mijnverzekeringenopeenrij.nl zal jouw gegevens niet delen met derden en bovendien worden alle gegevens veilig opgeslagen. Alleen jij kan jouw gegevens inzien tenzij je iemand machtigt.