Schade door huisdieren wordt dit vergoed?

In Nederland leven ontzettend veel huisdieren en ondanks dat het niet heel vaak voorkomt, kunnen huisdieren ook schade veroorzaken. Maar wordt schade door huisdieren vergoed? Het is erg vervelend als je thuiskomt en je dierbare spullen blijken te zijn beschadigd, dit kan door anderen zijn gebeurd maar ook door jouw huisdieren. Welke verzekeringen kan je afsluiten om jouw spullen te verzekeren en vallen de huisdieren ook onder een bepaalde verzekering?

Aansprakelijkheidsverzekering

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat jouw hond schade maakt aan de tuinspullen van de buren of dat jouw huisdier een ander bijt. De gebeten persoon moet naar het ziekenhuis, deze ziekenhuiskosten zullen op jou worden verhaald. Gelukkig kan je je tegen dit soort kosten verzekeren met de aansprakelijkheidsverzekering. Als je een aansprakelijkheidsverzekering gaat afsluiten dan zal er gekeken worden naar jouw persoonlijke situatie. Aan de hand hiervan zal de premie berekend worden, er zal worden gekeken uit hoeveel personen jouw gezin bestaat en of je huisdieren hebt.
Bij de meeste verzekeraars ben je gedekt voor een miljoen euro. De premie welke je maandelijks betaald is in de meeste gevallen niet meer dan 5 euro. Het verschilt per verzekeraar of je een eigen risico hebt, meestal is het eigen risico €100,-.

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering is er om de spullen in jouw huis te verzekeren tegen inbraak en andere schade. Je moet hierbij denken aan onvoorziene schade welke niet door jou toe doen is ontstaan. Er kan brand ontstaan of je kunt te maken krijgen met waterschade. Een huisdier valt helemaal onder jouw eigen verantwoordelijkheid. De schade welke jouw huisdier in jouw huis veroorzaakt zal dan ook niet worden vergoed door de inboedelverzekering.

Dierenverzekering

Buiten dat een huisdier schade kan veroorzaken kan het dier zelf ook ergens last van krijgen en naar de dierenarts toe moeten. Zoals je wellicht weet kan de rekening aardig oplopen. Je kunt hiervoor een dierenverzekering afsluiten. Het werkt hetzelfde als de zorgverzekering voor mensen, de dierenverzekering bestaat uit een basisverzekering welke kan worden aangevuld. Bij het afsluiten van een dierenverzekering zul je ook rekening moeten houden hoe hoog het eigen risico is.