Laptopverzekering afsluiten is dit nodig?

Als je een nieuwe laptop of tablet hebt gekocht dan wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk veel plezier aan beleven. Aangezien aan een goede laptop toch een behoorlijk prijskaartje hangt kunnen wij ons voorstellen dat je er een laptopverzekering voor wilt afsluiten. De laptopverzekering is niet de verzekering welke je vaak voorbij ziet komen maar wij leggen hier uit of het verstandig is om een laptopverzekering af te sluiten.

Is de laptop verzekering verplicht?

De laptopverzekering is niet verplicht, maar het kan wel een verstandige keuze zijn om deze af te sluiten. Een ongelukje zit in een klein hoekje, de laptop kan op de grond vallen, er kan een glas water over heen gaan of nog erger de laptop wordt gestolen. Aan deze scenario’s denk je liever niet maar als het mocht gebeuren dan is het wel zo fijn dat je een vergoeding ontvangt. Natuurlijk zijn er een aantal verzekeraars die een aparte verzekering aanbieden om jouw laptop te verzekeren. Bij het afsluiten van een laptopverzekering ben je verzekerd tegen de onderstaande schades.

  • Beschadiging aan de laptop
  • Verlies van de laptop
  • Diefstal van de laptop

Als je een laptopverzekering hebt afgesloten en één van de bovenstaande vervelende situaties doen zich voor dan krijg je het aankoopbedrag van de laptop vergoed. De laptop moet dan wel 50 procent van de nieuwwaarde bedragen. Dus stel je hebt de laptop net enkele maanden in je bezit en er gebeurt iets mee dan zul je het aankoopbedrag terug krijgen. Mocht de laptop nog gerepareerd kunnen worden dan zullen de reparatiekosten vergoed worden door de verzekeraar. Bij het afsluiten van een laptopverzekering moet je er rekening mee houden dat je te maken krijgt met een eigen risico. De hoogte van het eigen risico kan per verzekeraar verschillen.

Inboedelverzekering of reisverzekering

Als je niet persé een aparte verzekering voor je laptop wilt afsluiten dan kun je ook nog een aanvullende verzekering bovenop je inboedelverzekering afsluiten. De inboedelverzekering biedt vaak niet genoeg dekking om jouw laptop te vergoeden bij schade of diefstal. Met een inboedelverzekering is jouw laptop alleen binnenshuis verzekerd. Zodra je jouw laptop ergens naders mee naar toe neemt en er gebeurt iets dan zal je niets uitgekeerd krijgen. Ook hier is een oplossing voor, je kunt een buitenshuisverzekering toevoegen aan jouw inboedelverzekering. Je bent in dit geval wereldwijd verzekerd tegen schade aan jouw laptop. Mocht je nog geen inboedelverzekering hebben afgesloten dan moet je er dus op letten dat je deze kan combineren met een buitenshuisverzekering.
Met de inboedelverzekering is de maximale dekking voor een laptop en andere computers €5000,-.
Je kun ook aanspraak maken op de reisverzekering maar bij deze verzekering ligt de maximale vergoeding een stuk lager dan bij de inboedelverzekering. Per gebeurtenis krijg je doorgaans een vergoeding van maximaal €1250,-

Diefstal

Als je laptop is gestolen dan moet je hier meteen aangifte van doen bij de politie. Het aangiftebewijs wat je zult ontvangen moet je doorsturen naar jouw verzekeraar, zonder dit aangiftebewijs zal de verzekeraar niets uitkeren.

Verlies

Je kunt het je misschien niet voorstellen maar je kunt je laptop ook verliezen. Ook hiervoor ben je dus verzekert, het is aan te raden als je vaak op reis bent met je laptop of je laptop overal mee naar toe neemt om een laptopverzekering af te sluiten.

Schade

Schade komt waarschijnlijk het vaakst voor en ook dan is het fijn om te weten dat de verzekeraar een vergoeding uitkeert voor de reparatiekosten.

Laptopverzekering afsluiten

Mocht je na het lezen van dit artikel een laptopverzekering willen afsluiten dan doe je er goed aan de verzekeraars te vergelijken. Er zitten namelijk behoorlijke verschillen in de premies en aan het eigen risico. Als je al een inboedelverzekering hebt afgesloten dan is het verstandig om jouw polis nog eens goed door te lezen. Mogelijk kan je de inboedelverzekering aanvullen met een buitenshuisverzekering.