Brommerverzekering afsluiten

Heb jij een brommer, bromfiets, scooter of snorfiets gekocht en wil je deze verzekeren? Het heeft eigenlijk niets met willen te maken, een verzekering is namelijk verplicht. Buiten dat je een brommerrijbewijs moet hebben ben je dus ook verplicht om je nieuwe aanwinst te verzekeren. Waar moet je op letten als je jouw brommer wilt gaan verzekeren? Tegenwoordig zijn er veel aanbieders waar je terecht kunt en allemaal bieden ze mooie voorwaarden en voordelige premies aan.
Maar wat voor de ene persoon een goedkope brommmerverzekering is dat hoeft voor jou niet zo te zijn. Bij het afsluiten van een verzekering moet je altijd naar jouw persoonlijke situatie kijken. Ga je een nieuwe brommer verzekeren? Woon je in de randstad? Maak je erg veel kilometers? Allemaal factoren waarvan de premie die jij gaat betalen afhankelijk is.

Welke brommerverzekering afsluiten?

Zoals met iedere verzekering het geval is heb je ook bij het afsluiten van een brommerverzekering tal van mogelijkheden. Nu staat één ding vast je bent verplicht een WA-verzekering af te sluiten. De WA-verzekeirng zorgt er namelijk voor dat de schade welke jij eventueel bij een ander bezorgd gedekt is. Welke brommerverzekering past nu het beste bij jou? Je hebt de keuze uit 3 verschillende opties als het om verzekeren gaat.
WA-verzekering
Je bent verplicht je brommer te verzekeren via de wettelijk aansprakelijkheid bromfietsverzekering of de WA brommerverzekering. Je kunt je brommer verzekeren via de standaard WA-verzekering, dit is de goedkoopste optie en verplicht bij de wet. Let er wel op dat als je de brommer opvoert, de verzekeraar niets meer uitkeert mocht je schade maken.
De WA plus brommerverzekering met beperkt Casco
Misschien wil je jouw brommer ook verzekeren tegen diefstal want zeker in de randstad is dit helaas geen overbodige luxe. Ook tegen diefstal kun je de brommer verzekeren je moet hiervoor wel aan een voorwaarden voldoen. Zo moet je de brommer met een ART-goedgekeurd slot van categorie 3 of hoger vastzetten.
De All Risk bromfietsverzekering
Je kunt er ook voor kiezen om een all-risk brommerverzekering af te sluiten. Je moet er wel rekening mee houden dat de premie welke je dan betaald het hoogst is. Aan de andere kant biedt een all-risk verzekering wel meer zekerheid.

Vergelijken van de brommerverzekeringen

Zoals bij iedere verzekering die je afsluit moet je ook bij het afsluiten van een brommerverzekering de aanbieders goed vergelijken. Buiten dat de premie flink kan verschillen zullen ook de voorwaarden per verzekeraar anders zijn. Als je in een grote stad woont betaal je meer premie dan dat je op het platteland woont en de verzekeraars gaan daar verschillend mee om. Wil je jouw brommer of scooter aanvullend verzekeren dan loont het helemaal de moeite om de verzekeringen te vergelijken.

1. Waar op letten?

Waar moet je nu op letten als je jouw brommer gaat verzekeren? Je moet voor jezelf bepalen wat je verzekert wilt hebben. Wil je alleen een verplichte WA-verzekering afsluiten? Dan zal er dus alleen uitgekeerd worden als jij schade toebrengt aan anderen. De schade aan jouw brommer of scooter zal niet worden vergoedt. Bovendien krijg je ook niets uitgekeerd indien jouw brommer of scooter gestolen zou worden.

2. Offertes aanvragen

Vraag eerst een aantal offertes aan bij verschillende verzekeraars. Helemaal als je van plan bent om meer dan alleen een verplichte WA-verzekering af te sluiten kun je door offertes op te vragen besparen op de premie. En zelfs bij de WA-verzekering zitten er verschillen in de premies. Dus doe hier je voordeel mee en sluit jouw brommerverzekering niet bij de eerste de beste verzekeraar af.

3. Uitsluitingen

Er zijn een aantal gevallen waarbij je niets uitgekeerd zal krijgen, welke verzekering je ook hebt afgesloten. Als je jouw brommer of scooter hebt opgevoerd dan krijg je bijvoorbeeld niets uitgekeerd bij schade. Hetzelfde geldt als je de weg op gaat zonder een helm op te zetten. Lees daarom de polisvoorwaarden goed door zodat je niet voor vervelende verassingen komt te staan.

4. Oversluiten brommerverzekering

Je kunt er na enige tijd achter komen dat je een verzekering hebt afgesloten waarvan de premie of de voorwaarden toch niet helemaal voldoen aan jouw verwachtingen. Je kunt de verzekering in dat geval oversluiten, de opgebouwde schadevrije jaren kun je meenemen naar de nieuwe verzekeraar. En zo blijf je dus profiteren van de korting die je hierdoor krijgt.

5. Premie brommerverzekering

Je zult natuurlijk als eerste kijken hoe hoog de premie is welke je moet betalen voor de brommerverzekering. Dit is van een aantal factoren afhankelijk, zo wordt de premie mede bepaald door het type brommer welke jij heb. Een snorfiets is bijvoorbeeld goedkoper om te verzekeren dan een verzekering voor een scooter. Een andere factor welke bepalen is voor de premie is de plaats waar je woont. We beschreven het hierboven al even maar een scooter of brommer verzekeren in de randstad is duurder dan dat je dit op het platteland doet. Dit is overigens niet alleen bij het verzekeren van een brommer, maar ook als je een autoverzekering zou afsluiten.
Op Verzekeringshop.nl kun je eenvoudig jouw brommerverzekering vergelijken en afsluiten.