Yarden verhoogt de uitvaartkosten in 2020

Uitvaartverzekeraar Yarden zal de uitvaartkosten in 2020 met 2 procent verhogen. Deze verhoging is opmerkelijk te noemen omdat bij de overname van Yarden door DELA het de afspraak was dat de kosten de komende 10 jaar niet zouden stijgen. Consumentenprogramma Radar weet nu te melden dat deze afspraak niet nageleefd wordt.

Uitvaartkosten 2020

Als Yarden de uitvaartkosten met 2 procent laat stijgen dan gaat een gemiddelde uitvaart welke nu 8.000 euro kost met 160 euro omhoog. Als je dus een naturaverzekering bij Yarden hebt afgesloten dan zal er een restschuld overblijven. Het zou om ongeveer 380.000 uitvaartverzekeringen gaan waar dit op van toepassing is.

Overname Yarden door DELA

Mogelijk dat Radar hierbij iets te snel conclusies trekt aangezien de overname nog niet rond is. Deze zal nog goedgekeurd moeten worden door de toezichthouders. Tot de tijd dat de overname nog niet is goedgekeurd mag Yarden de premies nog verhogen. Er is niet bekend of de verhoging na de overname door DELA weer zal worden terug gedraaid.
Zodra de overname is goedgekeurd en is afgerond mogen de premies van de uitvaartverzekeringen de eerste 10 jaar niet meer stijgen. Dit betekent dat klanten van Yarden tot 2029 geen premiestijgingen meer mogen krijgen.
Yarden zal worden overgenomen door DELA omdat het in financiële problemen verkeerd. DELA is de enige uitvaartverzekeraar die genoeg kapitaal achter de hand heeft om Yarden over te nemen.

Voordelen voor klanten

In de toekomst zal de overname voor bestaande klanten voordelen met zich meebrengen. Doordat DELA straks gebruik kan maken van de uitvaartcentra van Yarden kan er flink op de kosten bespaard worden. DELA zal als de overname is goedgekeurd straks de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland zijn. Nu is dit Ardanta welke onderdeel is van de ASR groep.