EX-kankerpatient straks zelfde rechten bij afsluiten verzekering

EX-kankerpatiënten die 10 jaar genezen zijn kunnen straks onder dezelfde voorwaarden een verzekering afsluiten als andere mensen. Minister Hoekstra heeft met de verzekeraars en patiëntenorganisaties afspraken gemaakt. Als je als ex-kankerpatient straks een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten dan beïnvloed de ziekte dit niet op een negatieve manier.
Voor mensen die voor hun 18e met de ziekte te maken hebben gekregen geldt een periode van 5 jaar na de genezing.
De ex-patiënten hoeven in de gezondheidsverklaring niet meer te vermelden als ze 10 jaar zijn genezen dat ze ooit kanker hebben gehad. Hierdoor zullen zij niet meer te maken krijgen met mindere voorwaarden en hogere premies.
De schone lei regeling gaat gelden voor alle verzekeraars die de overlijdensverzekering aanbieden.

Verbond van Verzekeraars

Het Verbond van Verzekeraars is blij met de nieuwe maatregel. Bij het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering zullen mensen niet meer met hun ziekteverleden worden gecontroleerd. Dit verleden laat men het liefst achter zich zonder daar steeds mee geconfronteerd te worden.
Ook de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) is blij met de maatregel. Uit onderzoek van het NFK welke in september van dit jaar openbaar werd gemaakt bleek dat 6 van de 10 ex-patiënten geen overlijdensrisicoverzekering konden afsluiten. De rest besloot zelf de verzekering niet af te sluiten vanwege de hoge premie. Aan de ongelijke behandeling is nu een einde gekomen.

2 gedachten over “EX-kankerpatient straks zelfde rechten bij afsluiten verzekering”

  1. Wanneer is ‘straks’ ? Ik word al 20 jaar ‘gediscrimineerd’ vanwege kanker van meer dan 35 jaar geleden en ik wil graag gebruik maken van deze nieuwe manier van formulier invullen.

Reacties zijn gesloten.